Anna finalist bij Max Havelaar Toesprakentoernooi

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_4315OUD-BEIJERLAND / LEIDEN – Anna de Koning leerling van het Hoeksch Lyceum uit Oud Beijerland is zaterdag 27 september doorgedrongen tot de finale van het Max Havelaar Toesprakentoernooi.  Maar liefst 100 welbespraakte leerlingen uit de bovenbouw van Havo en Vwo gingen met elkaar de mondelinge strijd aan bij de Haagse vestiging van Universiteit Leiden.

Het doel van de dag was een topspeecher worden, je verdiepen in fairtrade én het werk van Multatuli beter leren kennen. De Universiteit Leiden, het Multatuli Genootschap en de Stichting Max Havelaar hadden hiervoor hun krachten gebundeld.

Onze school werd vertegenwoordigd door Zijnab Zia, Sophie van Bochove en Anna de Koning. Zij werden begeleid door mevr. Beverwijk en als extra ondersteuning ging onverwacht onze rector, mevr. Vroegindeweij, mee. ’s Morgens volgden de leerlingen drie verschillende colleges die elk een ander aspect van het speechen belichtten, zoals hoe verwerk je humor in je speech, welke stijlmiddelen zijn er en wat is een goede opening of afsluiting? Na de colleges brachten de leerlingen de opgedane kennis meteen in de praktijk door in tweetallen in 90 minuten een speech voor te bereiden en deze daarna voor te dragen. Hieruit werden vijf finalisten gekozen die hun speech presenteerden voor een jury en een volle collegezaal.

De jury sprak vol lof over de speech van Anna, die als enige alleen presenteerde omdat haar teamgenoot op het laatst verhinderd was om mee te gaan. Zo vonden ze het een gewaagde retorische aanpak dat Anna aan het einde van haar speech de zaal fel verweet niet op te staan tegen pesten. Helaas was Anna niet de uiteindelijke winnaar maar wel een hele goede tweede.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren