Is het Kitsch of is het Kunst?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

BibliotheekHoeksche WaardWie wordt er niet bekoord door de charme van prachtige oude en kostbare spullen, sieraden, zilverwerk en antiek dat misschien al eeuwen in de familie is? De Bibliotheek Hoeksche Waard biedt bezoekers de mogelijkheid om kostbare spullen te laten taxeren.

Laten verstoffen op zolder of juist prominent in de pronkkast zetten? De miljoenen kijkers van het populaire tvprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ weten hiervan mee te praten. Speciaal voor iedereen in de Hoeksche Waard die de waarde wil weten van verborgen kostbaarheden in huis is er in de bibliotheek in Oud-Beijerland op donderdag 13 november van 14.00 uur tot 16.00 uur een inloopmiddag onder de titel ‘Is het Kitsch of is het Kunst?’

Deze middag is taxateur Irene Rozendaal te gast in de Lindenhoeve. Zij weet als geen ander op een aansprekende manier het publiek kennis te laten maken met de waarde van schilderijen, meubelen, goud- en zilverwerk, sieraden, glas en andere kostbare spullen. Rozendaal is beëdigd register taxateur en Europees gecertificeerd. Dat betekent dat haar taxaties rechtsgeldig zijn bij onder meer verzekeringen, successierecht, schade en boedelscheidingen.

Met een deskundige kennersblik zal Irene Rozendaal het publiek informeren over de waarde van meegebrachte bezittingen. Een foto van het voorwerp kan ook meegebracht worden. In aanvraag geeft haar taxatiebureau advies bij het beheer van kunstverzamelingen, de geschiedenis van zeldzame voorwerpen. Daarnaast begeleidt zij de gang naar de veiling voor de in- en verkoop van kostbare (kunst) voorwerpen.

13 november 14.00 uur tot 16.00 uur | Toegang € 2,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden | Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland | tel 0186 613782 | vooraf aanmelden noodzakelijk via www.debhw.nl of in de bibliotheek


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.