Otto Hoogendijk aan de slag bij Voetbal Vereniging Strijen als hoofd Jeugdopleiding

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Otto HoogendijkSTRIJEN – Na de aanstelling van hoofdtrainer Geert Meijer en trainer Hans Meeuwisse als zijn assistent en trainer van het 2e elftal heeft voetbalvereniging Strijen maandag 4 mei de aanstelling van de hoofd jeugdopleiding voor komend seizoen kunnen afronden. Otto Hoogendijk, in bezit van het hoogste trainersdiploma licentie A, zal komend seizoen als hoofd jeugdopleiding werkzaam zijn bij de v.v. Strijen.

Als trainer is Otto Hoogendijk in het verleden onder andere vier jaar werkzaam geweest bij de A1 van de betaald voetbal organisatie van Ajax en heeft daar met spelers gewerkt die later tot de top van het Nederlands voetbal zouden gaan behoren. Daarnaast is hij als trainer verbonden geweest aan diverse clubs die in de top van het amateurvoetbal speelden zoals AFC, Zeeburgia etc..

Na vele jaren te hebben gewerkt als hoofdtrainer wil hij zich nu volledig gaan richten op het opleiden van jeugdspelers en jeugdtrainers. We zijn als voetbaltechnische zaken dan ook blij dat hij zijn kennis en ervaring het komend seizoen wil gaan inzetten bij onze jeugdopleiding. Met name het verder opleiden van trainers op het gebied van het analyseren van wedstrijden en het opzetten van trainingsmethoden die leiden tot een systematische verbetering van jeugdspelers op zowel tactisch als technisch gebied zal één van zijn hoofdactiviteiten worden. Daarnaast zal hij zich bezig houden met het geven van individuele trainingen aan spelers om de ontwikkeling van hun talenten verder te versnellen.

Als voetbaltechnische zaken zijn we er van overtuigd dat we door de kennis die aanwezig is bij de drie hiervoor genoemde trainers en de trainers die al jaren werkzaam zijn binnen de club de technische en tactische vaardigheden van onze (jeugd) spelers verder zullen kunnen verbeteren en dat dit komend seizoen al zal leiden tot mooi en attractief voetbal op de velden in Strijen. Tevens zijn we er van overtuigd dat we door de aanstelling van Otto Hoogendijk en de hiervoor genoemde trainers de toekomstvisie die leeft bij voetbaltechnische zaken om in de toekomst een 1e en 2e elftal bij de v.v. Strijen te hebben dat grotendeels zal bestaan uit spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen, binnen een termijn van drie seizoenen zullen kunnen realiseren.

Met de aanstelling van Otto Hoogendijk is de trainersstaf compleet. De komende weken zal voetbaltechnische zaken zich verder bezig gaan houden met het afronden van de samenstelling van de selectie van het 1e en 2e elftal, het aanstellen van leiders en grensrechters voor beide elftallen , de samenstelling van de overige senioren elftallen, de indeling van de jeugdteams en het aanstellen van trainers en leiders bij de jeugdteams.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.