Numansdorper Olav Kooij Nederlands Kampioen Wielrennen jeugd 2015

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

imageLieshoutOp de eerste zondag van juni is Olav Kooij uit Numansdorp in het Brabantse brouwersdorp Lieshout Nederlands Kampioen Wielrennen geworden. Olav die lid is van wielrenvereniging de Hoeksche Renners streed op deze prachtige lentedag samen met meer dan 1000 jeugdwielrenners om de rood-wit-blauwe trui.

Ook dit jaar was Olav een van de favorieten voor de nationale wegtitel. In de categorie jongens 14 jaar stonden samen met Olav de 75 beste Nederlandse wielrenners aan de start. Zij hebben via selectiewedstrijden een startbewijs voor het Nederlands Kampioenschap verdiend. Olav had zich door zijn uitstekende uitslagen in het voorseizoen als eerste van district Zuid-Holland geplaatst.

Na een spannende wedstrijd met een gemiddelde van boven de 40 kilometer per uur kwam het na 30 kilometer aan op de eindsprint. Olav won deze massasprint met overmacht, hij had een fietslengte voorsprong op de meet. Het is de tweede nationale titel in vier maanden voor Olav, in februari werd Olav Nationaal Kampioen marathon schaatsen.

image


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren