Roeiers WSV Binnenmaas doen examen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

PastedGraphic-1MIJNSHEERENLAND – Roeien wordt steeds populairder en dat is te merken bij WSV Binnenmaas! Een grote groep enthousiaste mensen stapten in april voor het eerst in een roeiboot, nu 4 maanden later hebben ze roei examen. Als de beginnende roeiers dit examen halen zijn ze vrij om zelf te roeien, zonder begeleiding, op de Binnenmaas. Dit examen werd geroeid onder perfecte omstandigheden na weken roeien in de regen en met veel wind en golven waren de weergoden afgelopen zaterdag beter gezind, weinig wind, geen golven en af en toe een zonnetje.

Afgelopen zaterdag druppelde de toch iets wat gespannen roeiers het clubhuis van WSV Binnenmaas binnen. De beginnende scullers, dit betekend roeien met twee riemen, hebben de afgelopen weken veel getraind en kregen daarbij les van gediplomeerde trainers van de Watersportvereniging.

Het roei examen bestond uit drie delen. De roei-examenkandidaten begonnen met een theorie toets. Deze toets bestaat onder andere uit het benoemen van de verschillende onderdelen van de boot, voorrangsregels op het water en roeijargon. Voor het praktijk onderdeel was een een route over de Binnenmaas uitgestippeld waar de roeiers werden beoordeeld door jury boten. Deze gaven extra opdrachten zoals het strak roeien van boeien en achteruit de haven in varen. Niet alleen de beginnende roeiers deden examen, je kunt op WSV Binnenmaas verschillende diploma’s halen in verschillende boten. Als laatste opdracht was er een wedstrijd ergometer roeien, de roeiers moesten zo snel en hard mogelijk 500 meter roeien op een roeiapparaat. De snelste man was Gregory Ketel met 1. 34.3 minuten en de snelste vrouw was Manouk Zuur die in 1.53.5 minuten de 500 meter roeide. Helaas werden er geen records verbroken.

Onder het genot van lekker hapjes en drankjes werden de diploma’s uitgereikt Alle beginnende scullers zijn geslaagd, twee niveau 3 roeiers hebben ook hun diploma behaald en de vereniging is een tal van boordroeiers, roeiers met 1 riem, rijker. Er kan dus terug gekeken worden op een succesvolle en gezellige ochtend.

Bij WSV Binnenmaas is de vraag naar roeiles zo gegroeid dat er besloten is om een extra groep te starten in de zomer en ook deze zit bijna vol. V

Voor meer informatie over het roeien op de Binnenmaas bij WSV Binnenmaas kunt u kijken op www.wsvbinnenmaas.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.