SSS KLAASWAAL DAMES 1 HOUDT EREDIVISIONIST ADO DEN HAAG DAMES LANG BIJ

Schermafbeelding 2016-02-07 om 22.04.31KLAASWAAL – Het keurkorps van de Klaaswaalse damesafdeling mag met recht trots zijn op hun prestaties in het nationale bekertoernooi! Jammergenoeg strandde de rood-zwarte formatie van trainersduo Franken-Abdallah in de achtste finale. De tegenstanders ADO Den Haag Dames 1 waren net een maatje te groot.

Vooraf was het een ontmoeting tussen een aantal oude bekenden, nl. Jeanine van Dalen verruilde een aantal jaar geleden ADO Den Haag voor een terugkeer naar jeugdliefde SSS. Pia Rijsdijk bewandelde de omgekeerde richting na meerdere omzwervingen waaronder 3 jaar Alabama – USA. Laatstgenoemde, unaniem uitgeroepen tot Woman of the Match, speelde met twee doelpunten en twee assists een grote rol in de geflatteerde 1-6 nederlaag voor de thuisploeg.

Tot aan de rust kon de Hoeksche Waardse Hoofdklasser redelijk meekomen. Vooraf hoopten alle Klaaswaalse aanwezigen op een stunt ala VVSB tegen Den Bosch in het bekervoetbal bij de mannen eerder die week. Tot aan de rust lukte het de Hoeksche Waardse Hoofdklasser redelijk mee te komen in het treffen tussen David en Goliath.

Met forse tegenwind was het lastig en moeilijk voor de thuisploeg. De groen-gelen profiteerden van de weersomstandigheden en kwam enigszins gelukkig op voorsprong. Na een assist van “plaaggeest” Pia Rijsdijk was het Kirsten Koopmans die in minuut 9 de gasten op 0-1 bracht. Nog geen kwartier later verdubbelde Rijsdijk de voorsprong en leek het een zware middag te worden voor de gastvrouwen. Na speldenprikken over en weer en puik keeperswerk van sluitpost Agnita Nouwen bleef de stand tot kort voor de thee op 0-2 steken. Toen was daar als een duvel uit een doosje in de 44e minuut, spits Mandy van der Heiden die SSS Dames 1 met een fraaie treffer terugbracht in de wedstrijd. Dat beloofde nog wat voor deel 2, want de thuisploeg zou dan de wind in de rug hebben.

Vrij snel na de thee leek de wedstrijd echter gespeeld toen Nadine Noordam de 1-3 aantekende. SSS kon niet anders dan op dat moment met windje mee de lange bal te spelen en hopen dat spitsenduo Kruithof en van der Heiden de bal een keer goed voor de voeten kreeg. Ondanks de vele pogingen werden de Klaaswaalse goaltjesdieven niet goed in stelling gebracht doordat er steeds een voetje van een Hofstedelijke dame tussen zat. Na een vermeende buitenspelgoal in de 64e minuut van invalster Lisanne Grimberg leek het doek gevallen. Met vers bloed in het elftal hoopten de trainers van SSS toch nog wat teweeg te brengen. Het verschil in begroting, kracht, trainingsarbeid en kwaliteit was echter te groot. Na de 1-5, Pia Rijsdijk en 1-6, weer Grimberg in minuut 76 en 77, was de wedstrijd definitief gespeeld. De thuisploeg probeerde nog om de vele aanwezige supporters te belonen door hen nog op een doelpuntje te trakteren. Het geluk was deze middag helaas niet aan hun zijde. Aanvoerster Jenanine van Dalen, zelf ooit bekerwinnaar met ADO Den Haag, was er nog het dichtste bij het Haagse net te laten bollen. Toch zou het bij 1-6 blijven. Ondanks de geflatteerde nederlaag toch een knappe prestatie van SSS Vrouwen 1. Dit neemt niemand hen meer af! Ze kunnen zich nu, trots en met opgeheven hoofd, gaan richten op het restant van de competitie.