Strijen onderuit bij DCV

Strijen-met-bal-PDF1Krimpen aan de IJssel – Geen moment konden de Strijense kanaries waar maken dat zij eventueel nog in aanmerking kwamen voor deelname aan de nacompetitie. Rekensommen wezen uit dat de mogelijkheden hiervoor aanwezig waren, maar zaak is dan wel dat de ploeg zelf de punten moet pakken. Dit gold ook voor tegenstander DCV, die nu koploper in de 3e periode Piershil tot 1 punt genaderd is terwijl Papendrecht door een beter doelsaldo de 4e plaats in de eindrangschikking overgenomen hebben van Strijen.

Vanaf het beginsignaal zette DCV de Strijenaren onder druk en werd een misverstand in de defensie in de 13e minuut afgestraft door Tim van Diejie en in de 23e minuut was het Patrick de Reuver die vanaf de rand van het strafschopgebied met een achterwaartse omhaal de 2-0 aantekende; met een boog verdween de bal onhoudbaar over de verraste Strijen-keeper Jordy Godijn. Tegen de diverse kansen die DCV nog wist te creeren stond slechts een kans voor Rahine de Wind, die door keeper Jesper Stijnman van scoren af werd gehouden. Na de rust zakte het niveau van beide ploegen naar een bedenkelijk peil en had de weer uitstekend leidende scheidsrechter Takacs geen enkele moeite om de wedstrijd zonder het trekken van kaarten tot een goed einde te leiden.

A.s. zaterdag speelt Strijen de Hoekschewaardse derby tegen Piershil en sluiten zij de competitie op 14 mei thuis af tegen Feyenoord AV met na afloop een spetterend optreden van de Hoekschewaardse band Woodwind.