Echtpaar Schot uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

65-jarig-bruidspaar-Schot-KampOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Schot is maandag 2 mei 2016 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 65 jaar geleden dat de heer C.A. (Cor) Schot (92) en mevrouw P.S. (Nellie) Schot-Kamp (91) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 20 september 1923 in Spijkenisse. De wieg van de bruid stond op 17 augustus 1924 in het Zeeuwse Breskens. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende briljanten bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Water

Het water was niet alleen beroepsmatig de denkbeeldige rode draad door het leven van bruid en bruidegom. Het bracht hen ook bij elkaar! Beide vaders waren én schipper én vrienden, vandaar! Gelukkig heeft het water de vonk die oversloeg niet kunnen doven.

Werk

Het echtpaar zette de schipperstraditie voort en zijn ook gaan varen. Na veertig jaar vonden zij het welletjes en zetten zij een punt achter hun werkzame leven.

Het echtpaar woont alweer dertig jaar met veel plezier in Oud-Beijerland. De reden: “We vonden het zo’n leuk dorp”.

Kinderen

Het echtpaar Schot kreeg drie en daarnaast is de familie uitgebreid met dertien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen.

Ondanks hun hoge leeftijd woont het bruidspaar nog helemaal zelfstandig. Elke donderdagmorgen zijn zij te vinden in De Open Hof, waar zij koffie schenken voor ‘ouderen’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.