Herinrichting Frans Halsstraat in Oud-Beijerland van start!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Fasering Frans HalsstraatOUD-BEIJERLAND – Aannemer van den Berg Westmaas B.V. te Heinenoord is door de gemeente Oud-Beijerland geselecteerd om de Frans Halsstraat (deels) opnieuw in te richten.

De aannemer doet dit volgens het vastgestelde inrichtingsplan.  Volgens planning starten de werkzaamheden in week 27, zodra bouwbedrijf Van Mierlo de gronden (die ingebruik waren als bouwstraat) aan de gemeente zijn overgedragen. De werkzaamheden in de Frans Halsstraat worden gefaseerd uitgevoerd. Deze fasering wordt verduidelijkt op de tekening hierboven.

De bestaande parkeergelegenheid in de Frans Halsstraat (in de nabijheid van de Wilibrordusschool) laten we tot de zomervakantie in stand. In de zomervakantie leggen we vervolgens voldoende parkeerplaatsen aan (fase 1 en 2), zodat de bereikbaarheid voor de school en de omwonenden  gegarandeerd blijft. De werkzaamheden van fase 3 volgen na de zomervakantie. Al met al zijn de werkzaamheden in de Frans Halsstraat eind september afgerond. Worden de gronden later aan de gemeente overgedragen, dan loopt deze planning helaas uit.

De Rembrandt moet in juli nog aangesloten worden op het hoofdriool. De Rembrandtstraat moet hiervoor één week deels worden afgesloten. Van Mierlo informeert omwonenden van de werkzaamheden hierover per brief.

Verder is Van Mierlo inmiddels gestart met de ontwikkeling van de maximaal 68 grondgebonden koopwoningen. Belangstellenden hebben hun woonwensen kenbaar kunnen maken. Eind dit jaar start de verkoop definitief. Ook hierover houdt Van Mierlo de omgeving op de hoogte.

Als de bouw voorspoedig blijft verlopen, levert Van Mierlo de gehele Rembrandt in november op. Daarna kan de verhuizing naar de nieuwbouw gaan plaatsvinden. Zodra de laatste bewoners en medewerkers van de Egmontshof zijn verhuisd naar de nieuwe locatie, start Stichting Zorgwaard met het sloopwerk van het laatste deel van de Egmontshof. Na de sloop van dit gedeelte én bij een positieve verkoop van de koopwoningen start Van Mierlo met de bouw van de 68 woningen. Ook deze bouw vindt gefaseerd plaats.

Op 29 juni 2016 is een inloopavond georganiseerd door bouwbedrijf Van Mierlo en aannemer Van den Berg. Tijdens de inloopavond informeert Van Mierlo u over de globale planning en fasering van de werkzaamheden. Ook kunt u vragen stellen.  Aannemer Van den Berg Westmaas B.V. is aanwezig om toe te lichten welke werkzaamheden zij gaan uitvoeren in de Frans Halsstraat en welke planning en fasering daarbij hoort. Natuurlijk kunt u hen ook vragen stellen.

De avond vindt plaats in de Egmontshof, Frans Halsstraat 1. Aanmelden is niet nodig. De avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Tijdens de avond zijn medewerkers aanwezig van de bouwbedrijven Van Mierlo en Van den Berg Westmaas B.V., gemeente Oud-Beijerland, HW Wonen en Zorgwaard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.