Bezoek wegbeheerders aan Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – Het Provinciaal Verkeer- en Vervoerberaad (PVVB) bracht op 8 juli een werkbezoek aan de Hoeksche Waard. Tijdens het bezoek was speciaal aandacht voor de ontsluiting van het verkeer in het gebied en de verkeersveiligheid.

Met een provinciebreed toegepast verkeersmodel en verkeersveiligheidsprofiel kan beter worden bepaald hoe de doorstroming en veiligheid kunnen worden verbeterd.

Oog voor de regio

De deelnemers hebben een rondrit door de Hoeksche Waard gemaakt, waarbij verschillende knelpunten zijn aangedaan. De bereikbaarheid van het eiland, maar ook de aansluitingen op het eiland zelf worden als problematisch ervaren. Wethouder Van Waveren: “Sinds de opening van de A4 bij Midden Delftland en Bergen op Zoom is de verkeersintensiteit op de A29 significant toegenomen. Daardoor staan er vrijwel dagelijks files op de A29, gebeuren er steeds meer incidenten in de Heinenoordtunnel en is de Haringvlietbrug de flessenhals van de A29 geworden. De problemen op de A29 hebben ook effect op het onderliggende netwerk dat veel als sluiproute wordt gebruikt. De capaciteit op de provinciale wegen knelt.”

De aansluiting op de A29 en de A4-Zuid hebben niet alleen de aandacht van de regio, maar ook van Rijkswaterstaat en de provincie. Daarnaast was er aandacht voor de veiligheid op de vele smalle dijkwegen in de Hoeksche Waard, waar alle verkeer gebruik van moet maken. Met name de combinatie van fietsers en het brede vracht- en landbouwverkeer zorgt voor gevaarlijke situaties.

De theorie achter de praktijk

Tijdens het overleg was er aandacht voor het standaardiseren van de verschillende verkeersmodellen die binnen de provincie worden gebruikt. Het verbeteren en afstemmen van deze modellen op elkaar, komt de doorstroming ten goede. De heer Breider, verbonden aan het bureau ‘Hart voor verkeer’ heeft de verkeersveiligheidsprofielen tijdens het overleg nader toegelicht. Deze profielen worden gebruikt om de verkeersveiligheid te monitoren.

Floor Vermeulen, gedeputeerde verkeer en vervoer en voorzitter van het Provinciaal Verkeer en Vervoer Beraad, kijkt tevreden terug op het werkbezoek: “De doorstroming en verkeersveiligheid hebben terecht de aandacht binnen de Hoeksche Waard. Investeren in de bereikbaarheid van en binnen de Hoeksche Waard is essentieel. Daarom neemt de provincie ook het initiatief om met de regio’s regelmatig te overleggen over noodzakelijke investeringen .”

Provinciaal Verkeer- en Vervoerberaad

Periodiek treffen de voorzitters verkeer en vervoer van de regio’s in Zuid-Holland elkaar in het PVVB, voorgezeten door gedeputeerde Floor Vermeulen. Andere deelnemers aan het PVVB zijn Rijkswaterstaat en de Zuid-Hollandse waterschappen. Omdat het werkbezoek in de Hoeksche Waard plaatsvond, waren ook de wethouders van de gemeenten uit de regio uitgenodigd. Namens de regio trad wethouder Harry van Waveren (bestuurlijk trekker verkeer en vervoer van de Hoeksche Waard) op als gastheer.

Bron: Provincie Zuid Holland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.