Piershil en Oostkapelle in evenwicht 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Piershil – Zowel Piershil als Oostkapelle hadden hun eerste ontmoeting in de beker verloren en waren dus gebrand op een overwinning. Onder een heerlijk warme zomerse zon kon er aan de Molendijk worden afgetrapt voor een, wat later bleek, doelpuntrijk duel (3-3). 

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft onder controle, er waren over en weer wat kansen te noteren en het leek erop dat er niet gescoord zou worden. Totdat middenvelder Stephan Baay met een heerlijke trap Alex van Dijk de diepte instuurde en die nam de bal ineens op de pantoffel: 1-0. Piershil leek op dat moment niets te vrezen, maar toch werd de gelijkmaker gescoord. Nadat Geert Bakker een kans aan de andere kant had gemist, kwamen de gasten gevaarlijk door via de counter die vervolgens bekwaam werd afgerond: 1-1.

In deel twee schroefde de thuisclub het tempo op, maar kreeg het de deksel op de neus doordat er van dichtbij uit een afgeslagen bal 1-2 werd gemaakt. Piershil rechtte de rug en zette aan: het leverde twee mooie treffers op. Darwin van Essen trok de bal voor en daar was Jan Jaspers die de bal eenvoudig kon binnenlopen. Vlak daarna was een mooie steekbal van Joost Both een prooi voor Loek Visser, hij haalde vernietigend uit en leek daarmee Piershil de zege te brengen. Geert Bakker beging echter een overtreding binnen de beruchte lijnen waarna de strafschop feilloos werd binnengeschoten. ,,Voetballend zag het er allemaal beter uit dan zaterdag, het is een goede basis om op verder te bouwen richting VFC,” aldus Verhoeven na afloop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.