Molen- en natuurwandeling in Puttershoek op Open Monumentendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

P4100442PUTTERSHOEK – Op zaterdag 10 september a.s. is het weer “Open Monumentendag”. Op deze dag zetten eigenaren van verschillende monumenten, zoals molens, kerken en landhuizen hun deuren wagenwijd open voor het publiek. In verband met het 180-jarig bestaan van korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Molendijk 2), organiseert de molenaar (Stichting Molens Binnenmaas) in samenwerking met het Hoekschewaards Landschap een culturele ‘molen- en natuurwandeling’ door het natuurgebied Argusvlinder en de Boezemkade in Puttershoek.

Tijdens de wandeling, die langs 3 voormalige molenplaatsen en korenmolen “De Lelie” gaat, kom je te weten hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens geregeld was en welke resten hiervan nog te zien zijn. De natuurgids van het Hoekschewaards Landschap gaat in op het unieke karakter van de natuur en de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Na afloop van de wandeling, die van 14:00 uur tot 16:00 uur duurt, is er de mogelijkheid om korenmolen “De Lelie” te bezoeken en/of kun je op eigen kosten wat gebruiken in de naastgelegen koffie- en theetuin “De koffiemolen”.

Zin om mee te wandelen?

  • Meld je (maximaal 25 personen) dan vóór 3 september a.s. en het aantal personen aan via [email protected].
  • Aan de excursies zijn geen kosten verbonden. Tot dan!
  • Advies: Neem een verrekijker en fototoestel mee.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren