Erepenning voor Klaas Tigelaar bij afscheid als burgemeester in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_8644OUD-BEIJERLAND – Het kwam in de afgelopen negen jaar niet eerder voor: een collegebesluit waarvan Klaas Tigelaar als burgemeester van Oud-Beijerland niet op de hoogte was. Tot dinsdag 12 juli 2016 dan. En dat had uiteraard een reden. Want op die dag besloot het college – dankbaar gebruikmakend van de afwezigheid van Oud-Beijerlands eerste burger vanwege vakantie – namelijk om hem de gemeentelijke erepenning toe te kennen. Klaas Tigelaar ontvangt de erepenning van Oud-Beijerland in verband met zijn vertrek als burgemeester. Tijdens de buitengewone raadsvergadering op donderdag 25 augustus reikte locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda de erepenning en bijbehorende oorkonde uit.  

Afscheid

Na een ambtsperiode van ruim negen jaar neemt burgemeester Tigelaar vanavond afscheid van Oud-Beijerland tijdens een buitengewone raadsvergadering in verband met zijn benoeming tot burgemeester van Leidschendam-Voorburg met ingang van 5 september 2016.

Waardering

Op grond van artikel 7 van de ‘Verordening tot regeling van de instelling en het toekennen van de gemeentelijke onderscheidingen’ krijgt Klaas Tigelaar de gemeentelijke erepenning uitgereikt ‘…‘op grond van zijn bestuurlijke verdiensten en de wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan de samenwerking en relatie met inwoners en maatschappelijke partners gedurende zijn ambtsperiode als burgemeester van 1 mei 2007 tot 5 september 2016’.

Erepenning

De erepenning van gemeente Oud-Beijerland wordt geslagen in zilver. Hij wordt vervaardigd als legmedaille en vertoont aan de voorzijde het gemeentewapen en het randschrift ‘Gemeente Oud-Beijerland’. De keerzijde toont een eenvoudig kransmotief, met daarbinnen een inscriptie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren