Vergadering Provinciale Statencommissie Bestuur en Middelen over fusie Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

gemeentehoekschewaardHOEKSCHE WAARD – De bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard is geagendeerd voor de vergadering van de Provinciale Statencommissie Bestuur en Middelen van 7 september.

In januari 2016 hebben Gedeputeerde Staten de regie overgenomen in het moeizame proces dat moet leiden tot een nieuwe bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. Er bestaat in de regio een grote verdeeldheid over de optie fusie tot één gemeente en de optie versterkte samenwerking. Op 5 juli hebben GS een standpunt ingenomen en – met hun overwegingen daarbij – verwoord in een brief aan de gemeentebesturen in het gebied. GS kiezen voor de optie fusie, zij het dat zij voorstellen de termijn voor de verwezenlijking daarvan op te rekken van 1 januari 2018 naar 1 januari 2020.

Binnenkort zullen GS het ontwerp van een herindelingsadvies vaststellen en in de inspraak brengen. Daarna is het aan de Staten het advies vast te stellen. Aan de commissie wordt gevraagd met de gedeputeerde van gedachten te wisselen over het GS-standpunt waarbij aandachtspunten kunnen worden meegegeven ten behoeve van het ontwerpherindelingsadvies.

De agenda en vergaderstukken zijn na te lezen via de website van de provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren