Open Monumentendag 2016 bezoek de monumenten in Korendijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

omd-logo-met-bglKORENDIJK – Het weekend van 10 en 11 september staat in het teken van iconen en symbolen. Daarmee wordt bij deze 30ste editie van de Open Monumentendag verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis, die zichzelf overstijgt. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

De Bankgiro Loterij heeft zich voor 5 jaar als hoofdpartner aan de Open Monumentendag verbonden. Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijke voor publiek en is hiermee één van de grootste culturele evenementen van Nederland. De opengestelde monumenten en activiteiten staan op  www.openmonumentendag.nl.

In de gemeente Korendijk zijn op zaterdag 10 september onderstaande monumenten te bezichtigen.                                                                                                                                       Tussen 10.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom.

Drie molens in Korendijk

De vrijwillige molenaars van molen Windlust te Goudswaard, molen Simonia te Piershil en molen Landzigt te Zuid-Beijerland verwelkomen u graag en vertellen u met plezier over hun molen.

Bij sommige molens kunt u meel kopen voor brood en pannenkoeken.

Kerk Hervormde Gemeente te Piershil

De kerk van de Hervormde Gemeente aan de Voorstraat 24 is een prachtige kerk, waar u onder andere een prachtige Schout- en Schepenenbank met 3 wapens (17e eeuw) aantreft.

Goudswaardse boerderij uit de 18e eeuw

De boerderij met vlasschuur aan Molendijk 73 te Goudswaard dateert al uit de 18e eeuw. De boerderij is beperkt te bezichtigen. U kunt de boerderij alleen aan de buitenzijde rondom bekijken. Bij de vlasschuur kunt u ook naar binnen.

Kerk Hervormde Gemeente te Goudswaard

De kerk aan de Dorpsstraat 19 te Goudswaard is een aantal jaren geleden prachtig gerestaureerd.

Het Oude Kerkhof ten zuiden van de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland is een verborgen monument. Om 14.00 uur wordt er een rondleiding gegeven door onderzoekers van dit bijna 200 jaar oude kerkhof. Het kerkhof, vol iconische figuren en grafsymbolen, ligt verscholen tussen Dorpsstraat 175 en 177, de plaats waar de 17de eeuwse kerk in 1932 is afgebrand.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl. Uitgebreide informatie over de monumenten in Korendijk vindt u op www.korendijk.nl of www.vvvhoekschewaard.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren