Koninklijke onderscheidingen voor gereformeerd kostersechtpaar Engelen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

img_8885

OUD-BEIJERLAND – De Gereformeerde Gemeente in Oud-Beijerland nam zaterdag 24 september 2016 afscheid van kostersechtpaar Engelen. Met hun vertrek verliest de Bethabarakerk maar liefst ruim zeventig jaar aan kosterservaring. Voor hun langdurige inzet voor de kerkelijke gemeente ontvingen beiden een Koninklijke Onderscheiding. Omstreeks 14.00 uur reikte locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda de versierselen behorend bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit in het kerkgebouw aan de Jan Lievenslaan.

De heer B.E. (Ben) Engelen (82) combineerde zijn kosterstaken jarenlang (tot 2009) met een fulltime baan bij een stomerij in Strijen. In 1979 werd hij aangesteld als koster in het toenmalige kerkgebouw aan de Wilhelminastraat en vanaf dat moment wist hij zich als gastheer verantwoordelijk voor het beheer, het openen en sluiten van het gebouw, de ontvangst van voorgangers en bezoekers, het beheer van alle installaties en apparatuur, het beheren van de voorraad, het schenken van koffie bij vergaderingen en bijeenkomsten (waaronder condoleance en begrafenissen), de coördinatie van het gebruik van ruimten door derden en de coördinatie van de schoonmaak. Ter illustratie: de kerk in Oud-Beijerland heeft circa 835 leden.

Mevrouw G.A. (Truus) Engelen-Visser (72) heeft haar man al die jaren trouw bijgestaan. Met recht kunnen we daarom spreken van een ‘kostersechtpaar’. Tot 1999 combineerde zij haar kosterstaken met haar werk als kraamverzorgster. Daarnaast was zij van 1994 tot 2004 vrijwilliger in verpleeghuis De Egmontshof. Naast onder meer het verzorgen van de koffie draaide zij af en toe een nachtdienst op vrijwillige basis en verrichtte zij werkzaamheden voor de bazaar. 

Kortom, het kostersechtpaar Engelen heeft veel betekend voor de Oud-Beijerlandse Gereformeerde Gemeente. Voor hun langdurige inzet voor de kerkelijke gemeente en vanwege de ‘aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten’ gaan beiden daarom vanaf zaterdag 24 september 2016 gedecoreerd en als Lid in de Orde van Oranje-Nassau door het leven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren