Vrijwillig Vervoer Welzijn Hoeksche Waard zoekt nieuwe chauffeurs

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

img_4314HOEKSCHE WAARD –“Dat er iemand met je meegaat en op je wacht, is heel fijn.”Dat is één van de opmerkingen die wij de afgelopen jaren hoorden bij het aannemen van “een ritje”. Dankbaar werk voor dankbare gebruikers: mensen die niet de mogelijkheid hebben om zelf op een plaats van bestemming te komen.

Het project startte ruim 6 jaar geleden op kleine schaal in Oud-Beijerland, waarna al heel snel ook alle andere gemeenten in de Hoeksche Waard volgden. “Met name van en naar ziekenhuizen. Dat is logisch, maar als mensen naar een verjaardag willen van een kleinkind, of eens gezellig met een vriendin willen afspreken, dan kan dat ook. Het gaat erom dat we mensen helpen langer sociaal actief te blijven. Zo wordt het voor hen langer mogelijk zelfstandig te blijven wonen en dat wil eigenlijk iedereen.” vertelt Arjan de Groot, die het project samen met Marjan Rijsdijk vanuit Welzijn HW coördineert. “

Momenteel is er weer ruimte voor nieuwe chauffeurs: “Er is af en toe natuurlijk verloop onder de chauffeurs en we willenmensen graag goed blijven helpen. Daarom zoeken we nu weer nieuwe vrijwilligers. Onze gebruikers weten dat ze een aantal werkdagen van te voren moeten bellen om ons in staat te stellen een vrijwilliger te vinden, maar dan willen we ze ook wel graag echt kunnen helpen.”

Dus: als u het leuk vindt om auto te rijden en tijd heeft om af en toe een rit te doen, meld u zich dan aan bij Arjan de Groot of Marjan Rijsdijk Welzijn Hoeksche Waard, [email protected] of bel 088 – 7308900.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.