Energievisie Hoeksche Waard vastgesteld 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

schermafbeelding-2016-09-30-om-17-30-56BINNENMAAS – Als laatste gemeenteraad heeft gisteravond ook de raad van Binnenmaas positief besloten en de ‘Energievisie Hoeksche Waard 2016 – 2020’ vastgesteld. Eerder besloten ook de andere vier gemeenteraden hierover al positief. In de visie staat niet alleen de regionale duurzaamheidsambitie omschreven, maar ook de samenwerking daarbij met maatschappelijke organisaties.

Maatschappelijk middenveld

In de Hoeksche Waard worden verschillende duurzaamheidsprojecten uitgevoerd op het gebied van zon, wind en elektrische mobiliteit. Om deze regionale duurzaamheidsambitie vast te leggen is de Energievisie opgemaakt. De input hierbij van diverse organisaties en het maatschappelijk middenveld is hierbij zeker van belang geweest. Aan de Energievisie is een uitvoeringsprogramma gekoppeld om de Hoeksche Waard te verduurzamen. Dit uitvoeringsprogramma wordt ieder jaar gemonitord en waar nodig bijgesteld.

Onderzoek naar duurzaamheid in de Hoeksche Waard

In het Uitvoeringsprogramma Energievisie is opgenomen dat er zo spoedig mogelijk een nulmeting wordt uitgevoerd. De Rekenkamercommissie Hoeksche Waard heeft het kenniscentrum Telos opdracht gegeven onderzoek te doen naar Duurzaamheid in de Hoeksche Waard en de vijf gemeenten. Dit onderzoek wordt eind 2016 verwacht.

Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober 2016, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de Energievisie ondertekend door alle betrokken partijen; Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, HoekschewaardDuurzaam, LTO Noord, afd. HW, Hoekschewaards Landschap, Rabobank Het Haringvliet, OHW, Kwaliteitsteam Hoeksche Waard en HW Wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.