Piershil steelt de punten

img_0007Piershil is door een fortuinlijke 1-0 overwinning op Alexandria ’66 gestegen naar de derde plaats in de tweede klasse D. Het enige doelpunt werd al na een minuut gescoord door Joost Both, grensrechter Hanoeman vergat daarbij te vlaggen voor buitenspel. Dat gelukkige moment bleek voor de thuisclub een voorbode te zijn van het restant. De Rotterdammers speelden snel en verzorgd voetbal en overtroefden de roodwitten op alle fronten. ,,We werken wel hard en zij hebben geen uitgespeelde kansen gehad”, zo sprak trainer Verhoeven na afloop. Voor wat betreft de eerste helft klopte dat aardig, ondanks het constante balbezit van de tegenpartij zag Jan Jaspers zelfs een enorme kans op 2-0 worden gestopt door doelman Bogarde.

In de tweede helft kwamen die uitgespeelde kansen er echter wel. Een dik verdiende treffer voor de bezoekers leek een kwestie van tijd, op miraculeuze wijze bleef de gelijkmaker uit. Een schot op de lat, een redding van Peter Konings, hoog over vanaf dichtbij, een vrije trap op enkele meters van het doel, een bal van de lijn gekopt door Patrick Korpel en diverse scrimmages: de bal wilde er gewoon niet in. Piershil kwam slechts sporadisch onder de druk uit, Alexandria ’66 bleek veruit de best voetballende opponent tot dusverre. Terwijl de amusementswaarde schreeuwde om snelheid in de Piershilse frontlinie speelde trainer Verhoeven met vuur door de snelle Bakker en Pennock op de bank te houden. ,,Zolang we winnen en iedereen zijn best blijft doen hou ik aan deze opstelling vast”, zo verklaarde hij de opvallende en voor het thuispubliek teleurstellende keuzes.