Het Oogziekenhuis Rotterdam ontvangt Smiley voor kindzorg

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

schermafbeelding-2016-10-26-om-22-43-01REGIO – Dinsdag 25 oktober heeft Stichting Kind & Ziekenhuis een Smiley uitgereikt aan het KinderOOGcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor de zorg op de polikliniek. Het ziekenhuis ontvangt als een van de eerste organisaties de Smiley voor de polikliniek omdat ze zich positief onderscheidt op het gebied van kindzorg en voorzieningen voor kind en ouders.

De ‘Smiley Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg’ is toegekend na een keuring van het KinderOOGcentrum. Onder andere de website, (digitale) patiëntinformatie, foto´s en filmpjes zijn beoordeeld. Kind & Ziekenhuis heeft daarbij alle geldende criteria positief beoordeeld waaruit blijkt dat de kinderpolikliniek erg kindgericht is. Zo is het KinderOOGcentrum volledig ingericht op basis van de wensen en behoeften van het kind en zijn medewerkers getraind om met de gevoelens van kinderen en hun ouders om te gaan.

Kind en Ziekenhuis heeft Smileys, waaronder deze nieuwe Smiley voor Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg, geïntroduceerd met als doel om de zorgverlening voor kinderen in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Bij kindzorg dient namelijk rekening te worden gehouden met specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. Door hier rekening mee te houden voelen kinderen zich prettiger en kunnen emotionele problemen of stoornissen in de ontwikkeling van het kind worden voorkomen.

Het Oogziekenhuis is erg blij met de toekenning van de Smiley. “We zijn trots dat we als een van de eerste ziekenhuizen de Smiley Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg hebben behaald. Dit is een groot en terecht compliment voor de medewerkers van het KinderOOGcentrum die de zorg dagelijks leveren.”, aldus Nico Klay, voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam. “Het Oogziekenhuis staat voor kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders. We zien het keurmerk als een mooie stimulans om samen met kinderen de zorg te blijven verbeteren.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.