Voorlichtingsmaand november in Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

20161102-voorlichtingBINNENMAAS – In de maand november organiseren we vier voorlichtingsavonden speciaal voor ouders en kinderen/jongeren die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen. Doordat je samen komt (ouders en kinderen/jongeren) maak je de onderwerpen bespreekbaar en kun je er samen afspraken over maken. Per avond komt er een specifiek onderwerp aan bod wat speelt onder de doelgroep. Iedereen is uitgenodigd om naar alle avonden te komen.

Woensdag 2 november beginnen we met de voorlichting over Social media. Naast dat het heel leuk is om contact te hebben met heel veel vrienden, vriendinnen en familieleden in Nederland en zelfs in buitenland zitten er ook wat gevaren in. Hoe kun je als ouders hier een rol in spelen, hoe kun je een profiel controleren op echtheid en weet je wat je kan doen als er iets mis gaat? Een antwoord op deze vragen en jullie vragen wordt gegeven op woensdag 2 november in jongerencentrum The Point, Sportlaan 6 in Puttershoek van 19.30 tot 21.00 uur.

Woensdag 9 november komen de onderwerpen alcohol en drugs aan de orde. Zoals je hoort via diverse kanalen is het gebruik van XTC flink gestegen onder de groep 13/14-jarigen. Wat doet het gebruik met je, wat zijn de signalen, hoe ga je het gesprek aan met elkaar? Naast XTC kun je deze avond met alle vragen over drugs en alcohol terecht. Er is een deskundige van Youz (een organisatie die advies- en behandeling geeft in het omgaan met alcohol, drugs, gokken en gamen) aanwezig. De avond vindt plaats in Jongerencentrum Joeno, Tienvoet 1a in Heinenoord van 19.30-21.00 uur.

Woensdag 16 november komt iemand van de zedenpolitie voorlichting geven over liefde en loverboys. Door Social media en online spellen is het voor de dader veel makkelijker contact te leggen met jongeren in heel Nederland en dus ook in Binnenmaas. Deze avond zorgt vooral voor een stukje bewustwording, waardoor je het eerder herkent en ook weet wat je moet doen. Het lijkt zo ver weg, maar helaas zijn ook onze jongeren de dupe. Wat doe je als iemand een foto of filmpje van je gebruikt om je te chanteren? Hoe kijkt een dader naar een slachtoffer en hoe gaat hij/zij te werk? Deze avond is in jongerencentrum Question, Laan van Westmolen 119 in Mijnsheerenland van 19.30-21.00 uur.

Woensdag 23 november komt het onderwerp gamen aan bod in jongerencentrum Orion, Strijenseweg 120 in ’s Gravendeel van 19.30-21.00 uur. Gamen is natuurlijk heel erg leuk en zo hoort het ook te zijn, maar hoeveel uur doe je het per dag? Hebben jullie afspraken over hoe vaak en hoe lang er gegamed mag worden? Wanneer is gamen een probleem en wat voor problemen ontstaan er dan? Hoe zorg je er samen voor dat gamen leuk blijft. Deze avond wordt door iemand van Youz (een organisatie die advies- en behandeling geeft in het omgaan met alcohol, drugs, gokken en gamen) verzorgt.

Mocht er verder informatie nodig zijn? Bel naar 088 7308967 of mail naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren