Groot gebied met asbest na brand aan de Lane in Strijensas, opruimen duurt dagen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

14721721_1135293013213836_4244961377180617109_nSTRIJEN – Vrijdagmorgen 28 oktober heeft een gecertificeerd asbestbedrijf het onderzoek, na de brand in de aardappelschuur aan De Lane in Strijensas, voorgezet. Gebleken is dat in een gebied van 12.000 vierkante meter rond de schuur, in de richting van de Mariapolder, asbest is aangetroffen. Hedenmiddag is het bedrijf meteen begonnen met saneren. Het opruimen gaan aanstaande maandag verder, en duurt waarschijnlijk dan nog een paar dagen. Maandag is tevens bekend of ook in de sloten rond de akkers asbest is terechtgekomen. Het asbest is afkomstig van de dakplaten die in vlammen zijn opgegaan.

De buurtbewoners zijn vandaag over het onderzoek en de saneringsactiviteiten geïnformeerd. Tevens stelt ook wethouder Wilko van Tilborg zich vanmiddag nog ter plaatse op de hoogte.

Met betrekking tot het onderzoek naar de oorzaak van de brand, is dat nog gaande. Onder andere een expert van de verzekeringsmaatschappij is hiertoe vandaag naar Strijensas gekomen.

De duitste brandweerauto die u op de foto ziet is een leenvoertuig wat de brandweer van Oud-Beijerland momenteel in gebruik heeft vanwege reparatie van de andere ladderwagen.

Foto: Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.