Korfballers Ventura Sport winnen lastige wedstrijd bij DSO

Strijen – Wederom een overwinning voor de ploeg van trainer Arthur Buitendijk. Dit keer was DSO dat werd verslagen in een lastige wedstrijd met 10-14.

Ventura Sport startte met Arco Dalm op de plek van de geblesseerde Lennert Leunis. DSO had gekozen voor een tactische aanpassing, namelijk extreem achterverdedigen. Hiermee was de ploeg uit Klundert van plan om het makkelijk scorende Ventura Sport te ontregelen. Echter was dit een mis kleum daar ze zichzelf met name ontregelde, resultaat was dat Ventura Sport lange aanvallen had en rustig kon spelen totdat de posities goed waren ingevuld. Makkelijk scoren was er niet bij, waardoor het publiek niet echt werd vermaakt. Via een 1-5 tussenstand naar 2-6, al met al geen vuiltje aan de lucht. Kort voor rust kwam DSO terug tot 4-6, maar Annemieke van Dongen maakte een belangrijk doelpunt waardoor de rust werd behaald met 4-7.

Na rust volharde DSO en dezelfde speelwijze, hierdoor ontstond hetzelfde beeld als in de eerste helft. Via 4-8 naar 7-11, waarna DSO nog even aanzette tot 9-11. Siebe Buitendijk vergrootte dit gat met 2 doelpunten naar 9-13. Hierdoor was de wedstrijd beslist en beide ploegen scoorde nog een keer, waardoor de eindstand van 10-14 op de scorebord kwam.

Door de overwinning blijft Ventura Sport ongeslagen en staat het gezamenlijk met VIOS bovenaan met 8 punten uit 4 wedstrijden. A.s. zaterdag staat de onderlinge strijd op het programma, het beloofd een leuke topper te worden. Beide ploegen scoren makkelijk en de bovenste positie staat op het spel. De wedstrijd begint om 15.20 uur in Klundert.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk/Arnold in’t Veld 3, Jonah Sanderse/Annemieke van Dongen/Marlissa Seton 2, Arco Dalm en Naidja van Aelst ieder 1.