Lezingen en dagtocht naar Schoonhoven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Voorafgaande aan een dagtocht organiseert de werkgroep culturele uitstapjes van Welzijn Hoeksche Waard twee lezingen in de Gravin.

Op dinsdag 7 februari is er van 10.00 – 12.00 uur een lezing over het ontstaan van Schoonhoven en op dinsdag 14 februari is er van 10.00 – 12.00 uur een lezing over Geschiedenis jodendom in Schoonhoven. Deelname aan een lezing kost € 3,50 (inclusief eenmaal koffie/thee).

Op woensdag 22 februari is er een dagtocht naar Schoonhoven, alwaar we bij aankomst in restaurant Lekzicht koffie drinken met gebak. Na de koffie is iedereen vrij om op eigen gelegenheid Schoonhoven te verkennen en te gaan lunchen.’s Middags brengen we een bezoek aan het Schoonhovens Edelambachtshuys, de voormalige Synagoge van Schoonhoven. Op het programma staat een film, een rondleiding op de vrouwengalerij met antiek Schoonhovens zilver (1600-1930), een demonstratie door de zilversmid en een bezoek aan de Joodse ‘Mikwah’.Ter afsluiting komen we weer bij elkaar in restaurant Lekzicht voor een hapje en een drankje.

De kosten voor deze dagtocht zijn €  35,00. Dit is inclusief de busreis, de koffie met gebak, het bezoek aan het Schoonhovens Edelambachtshuys en het drankje met hapje ter afsluiting.

De bus staat om 8.30 uur op de parkeerplaats bij de Open Hof. Er is ook bij de Sportlaan (bushalte bij rotonde) nog een mogelijkheid om op te stappen.

Als u wilt deelnemen kunt u zich tot 7 februari aanmelden bij Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Lamborghinilaan 4, 3261 ND Oud-Beijerland, of via e-mail [email protected] – Telefoon:  088-7308900.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren