Echtpaar Boender uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het jaar 2017 is nog maar net begonnen of het eerste huwelijksjubileum dient zich al aan. Vandaag dinsdag 17 januari is het namelijk 60 jaar geleden dat meneer C. (Cors) Boender (85) en mevrouw E.N.M. (Bets) Boender-Slabbekoorn (82) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 30 september 1931 in Oud-Beijerland; de wieg van de bruid stond op 31 oktober 1934 in Heinenoord. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bracht het diamanten paar  een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Ontmoeting

Het was tijdens ‘het’ Oranjefeest dat de vonk oversprong tussen Cors uit ‘Beijerland’ en Bets uit het naburige Heinenoord. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer uit het oog verloren. Het bewijs: morgen zijn ze maar liefst al 60 jaar getrouwd.

Melkboer

Het is voor de bruidegom overigens niet het eerste jubileum… ooit was hij namelijk ook al 50 jaar melkboer in Oud-Beijerland. Het zal de wat oudere Oud-Beijerland weinig moeite kosten om melkboer Cors in herinnering te roepen. Weer en wind trotserend, bezorgde hij een halve eeuw lang zuivelproducten in soorten en maten bij zijn klanten aan huis.

De Hoogheerlijkheid

Dat het ondernemen in de familiegenen zit blijkt wel uit het feit dat zoon Gerard en schoondochter Alexandra hun Gastrovino De Hoogheerlijkheid aan de Veilingpassage (in 2009 uitgebreid met een Wijnkoperij en speciaal ingerichte showroom op bedrijventerrein De Hoogerwerf) hebben ontwikkeld tot een succesvolle onderneming. Tot twee keer toe wisten zij de Tropique Superieur als beste specialiteitenwinkel van Nederland te veroveren.

Zowel vader als moeder Boender verleenden (en doen dat overigens nog steeds) met grote regelmaat hand- en spandiensten in het bedrijf.

 

Kinderen

Het echtpaar Boender heeft vier kinderen (twee zoons en twee dochters) en daarnaast is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.