Bodem verontreiniging in de Strijense Haven

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Strijen – In het verleden is door toedoen van een houtbewerkingsbedrijf de bodem aan de Nieuwe Haven in de kern Strijen verontreinigd geraakt.

Om verspreiding van de deels achtergebleven verontreiniging via het grondwater te voorkomen, is ter plaatse een zogenaamd grondwateronttrekkingssysteem met een zuiveringsinstallatie geplaatst. Binnenkort wordt een test uitgevoerd waarbij het systeem voor vijf jaar wordt uitgeschakeld.

Indien blijkt dat geen of een zeer geringe verspreiding van de verontreiniging optreedt, wordt het systeem definitief verwijderd. Tijdens de proef wordt de kwaliteit van het grondwater periodiek gemeten. Indien er toch weer verspreiding optreedt, wordt het onttrekkingssysteem opnieuw opgestart.
Inloopavond

Voor omwonenden wordt maandag 6 februari 2017, van 19.30 tot 21.30 uur, een inloopavond gehouden in dorpshuis Streona. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen en wordt er uitleg gegeven over de test.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.