Gemeente Oud-Beijerland zet 7 jarige karttalent Senna Bison in het zonnetje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Niet alleen de beste hamburger, maar ook het (bijna) beste karttalent komt uit Oud-Beijerland. Als enig meisje deed de 7-jarige Senna Bison mee aan de nationale talentenfinale (tot 9 jaar) in Lelystad en behaalde daar de tweede plaats.

Spelen leeftijdsgenootjes nog met poppen… Senna houdt van snelheid en rijdt het liefst kart.  Voor paarden is Senna bang, maar voor een paar snelle baantjes ‘trekken’, draait zij haar hand niet om. Haar raceprestaties zijn voor sportwethouder Harry van Waveren reden om Senna in het zonnetje te zetten. En waar kun je dat – als je als wethouder ook nog onderwijs in je portefeuille hebt – beter doen dan op school? Donderdag 19 januari bracht de wethouder daarom om 11.30 uur een verrassingsbezoek aan groep 2/3 van cbs De Hoeksteen.

Formule I

De liefde voor het karten heeft de jeugdige Oud-Beijerlandse niet van een vreemde. Vader Bison is namelijk al jaren groot fan van karten en autoracen. Het zit haar en haar broer Mika (10) als het ware in de genen. Bij het zoeken van namen voor hun zoon en dochter lieten de ouders zich inspireren door wereldkampioenen in de Formule I. Senna is namelijk vernoemd naar Ayrton Senna en Mika naar Mika Häkkinen.   

Vakjury

Met grote regelmaat oefenen Senna en Mika (die al meerdere prijzen won) op de kartbaan in Roosendaal. Senna: “Het is heel leuk om hard te rijden en door de bochten te gaan”. In december werd Senna, samen vier andere finalisten, uit tientallen aanmeldingen geselecteerd. Tijdens de talentenfinale beoordeelde de vakjury vaardigheden als remmen, bochten en inzicht.

Senna Bison: 7 jaar oud en 1,25 meter lang! Het Oudhollandse liedje over Piet Hein is dan ook zo maar (nou ja, met een kleine wijziging dan) op haar van toepassing: “(..) haar postuur is klein, maar haar daden bennen groot (..)”. Ook haar naamsbekendheid trouwens. Het bewijs? Zoeken op Google naar Senna Bison levert al heel wat hits op. 

Kortom, we gaan ongetwijfeld nog veel van/over haar horen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.