HW Wonen bouwt 28 nieuwe woningen in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Binnenkort klinken er weer heigeluiden ten behoeve van nieuwbouw in het centrum van Strijen. Tussen de Boompjesstraat en de Dam worden door woningcorporatie HW Wonen 28 woningen gebouwd.

Uit reacties tijdens de voorbereidende informatieavonden bleek dat er veel vraag is naar seniorenwoningen. Zowel huur als koop. In het plan worden 13 koopwoningen en 15 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 7 seniorenwoningen. De overige 10 koopwoningen zijn bedoeld voor gezinnen en de resterende 11 sociale huurwoningen voor starters. Wanneer alles volgens plan verloopt, gaat al in het derde kwartaal van 2017 de eerste paal de grond in.

Vorig jaar is gewerkt aan het opstellen van een ontwerp-uitwerkingsplan ten behoeve van de woningbouwontwikkeling aan de Dam in Strijen. Deze week gaf het college daarop een klap en gaat vanaf nu alle aandacht uit naar het daadwerkelijk realiseren van de nieuwbouwplannen.

De nieuwbouwlocatie ligt midden in het dorp en had voorheen een agrarische functie. De eerste fase van ontwikkeling van dit gebied is overigens al gerealiseerd met de bouw van brede school De Meerwaarde en een tweetal appartementencomplexen.

Gezien de uitkomsten van een recent woningbehoefteonderzoek gaat er in de gemeente Strijen in de nabije toekomst nog meer woningbouw plaatsvinden. Dat gebeurt in eerste instantie dan in de nieuw te realiseren wijk Land van Essche III én op de locatie van het voormalig schoolgebouw aan het Spui.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.