Binnenmaas gaat terug in de tijd supermarkten in 2015 op zondag dicht.

2
472

ah1_F0A5C2EA3C9827BAC1257C5000569D97_1Binnemaas – De gemeenteraad van Binnenmaas heeft  donderdag 12 juni besloten dat supermarkten en andere winkels in de foodsector vanaf 2015 niet meer op zondag open mogen.De oude afspraak bood wel deze mogelijkheid tot een maximum van twaalf zon- en feestdagen per jaar.

AH in ‘s-Gravendeel heeft daarvan vanaf eind vorig jaar gebruik gemaakt. Dat leidde tot veel commotie. Tal van winkeliers lieten weten juist niet van die mogelijkheden gebruik te willen maken. De Albert Heijn in s’-Gravendeel stapt naar de rechter omdat dit volgens hun discriminatie is.

De coalitiepartijen GBBM, CDA en VVD hebben in het akkoord dat na de verkiezingen is gesloten een compromisafspraak gemaakt over de nieuwe winkeltijdenverordening. Ze willen kleine winkeliers in de kernen beschermen en de verouderde zondagsrust handhaven.

Er is alleen maar toestemming gegeven aan nonfood winkels om 12 x per jaar open te gaan vanaf 2015.U kunt dan dus wel fietsen, kleding, speelgoed en juwelen kopen maar geen eten meer! Dit alles ondanks de waarschuwing van de voorzieningen rechter dat de gemeente hiermee over de schreef gaat, en gewoon een hele groep winkeliers discrimineert.

Komende maanden zal duidelijk worden of deze verordening stand zal houden omdat supermarkten in Binnenmaas  niet laten discrimineren door de gemeente.

De Albert Heijn in s’ – Gravendeel  heeft er alle vertrouwen in dat u ook in 2015 gebruik kunt maken van ruime openingstijden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.