Enthousiaste groep vrijwilligers ruimt tijdens Spuidagen in Oud-Beijerland de natuur op.

91

P1050740OUD-BEIJERLAND – Zaterdag 5 juli is er (zwerfafval) opgeruimd in het buitengebied van Oud-Beijerland. Terwijl in het centrum de Spuidagen startten verzamelde een enthousiaste groep vrijwilligers zich om met behulp van de bij RAD geleende materialen een daad te stellen.

Steeds weer die ergernis over zwerfafval. Iedereen zou zijn eigen rommel moeten opruimen. Helaas is dat nog geen realiteit. Onder de vlag van Hoekschewaards Landschap en via een discussie bij de kwebbels facebookpagina kwam deze actie tot stand. En zeker niet voor de laatste maal.

De jeugd gaf ter plekke weer het goede voorbeeld. Terwijl de volwassenen nog wachtten op de laatkomers en de locatie bespraken waren zei al vast begonnen. Dan verspreid de groep zich en zie je een breed lint over de dijk en bermen opschuiven. En na ruim een uur gaan we dezelfde weg terug .Om ook de vergeten rommeltjes te verwijderen.

Resultaat: wat giga materiaal, heel veel glas heel en stuk en veel blik en dan nog een mengsel van deels gemalen vuil. Totaal zo`n 6 zakken vol die we bij de RAD samen met de geleende spullen inleveren.
Voor de deelnemers was er een drankje gesponsord door Hoekschewaards Landschap en een goed gevoel. Iedereen had het naar zijn zin gehad , ondanks de bijna doorlopende miezer regen. Deel een is volbracht, de plannen voor deel 2 zijn ontstaan .

Wilt u ook meedoen ?

Kijk op www.hwl.nl. Voor vragen kunt u terecht bij [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.