Wethouder Van Etten ondertekent overeenkomst Landgoed Bonaventura Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

20140814 Ondertekening exploitatieovereenkomst Landgoed Bonaventura Maasdam 002Maasdam – Op donderdag 14 augustus ondertekenden wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en de heer Pasman een anterieure exploitatieovereenkomst. Hiermee is een stap gezet op weg naar realisatie van de bouw van het Landgoed Bonaventura aan de Oud-Bonaventurasedijk in Maasdam. 

De heer Pasman heeft plannen om een landgoed te ontwikkelen met maximaal drie woningen. Een deel van het landgoed wordt openbaar toegankelijk voor publiek. Om de bouw van het landgoed mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Een voorontwerpbestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen. In een zogenaamde anterieure overeenkomst zijn nu afspraken gemaakt over de voorwaarden die aan het bouwplan worden gesteld, zoals de voorwaarden voor het landgoed, de planning, het voorkomen van schades en het beperken van overlast, de planologische procedures, (fonds)bijdragen en andere gebruikelijke bepalingen.

Nu de anterieure overeenkomst ondertekend is, zal over enkele weken het ontwerpbestemmingsplan door het college worden vastgesteld en daarna zes ter inzage worden gelegd. Een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst ligt vanaf 25 augustus zes weken ter inzage op het gemeentehuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren