FC Binnenmaas 1 en 2 bekeren verder

fcbinnenmaasMAASDAM – FC Binnenmaas 1 speelde zijn laatste bekerwedstrijd in de “Leeuwenkuil” op kunstgras tegen de zaterdagtak van DRL,wat uitkomt in de vierde klasse.

Net als tegen NTVV speelden de mannen van Leo Dekker en Ton Havelaar in de eerste helft een te laag tempo, waardoor DRL nog redelijk makkelijk stand kon houden. Bij een 0-0 stand kreeg het zelfs een beste kans door een te korte terugspeelbal op keeper Ipskamp te onderscheppen, maar die dwong de aanvaller eerst goed naar buiten en pakte daarna knap het schot in de korte hoek. Hierna ging het wat beter draaien en er waren kansen voor Kevin Kuijer, Johnnie Mayers en Desi Sanderse maar het vizier stond nog niet op scherp.Net voor rust stuurde Johnnie Mayers met een splijtende pass Kevin Kuijer de diepte in en die schoof de bal koel onder de keeper door: 0-1

Na rust een ander FC Binnenmaas. Met op doel keeper Erwin Fortuin die de handschoenen weer heeft opgenomen en nog 1 keer zijn kunsten zal vertonen in het shirt van Binnenmaas 1 en de jonge keepers van de selectie de kneepjes van het vak probeert bij te brengen.Het tempo ging omhoog en daardoor kwamen er ook meer kansen.Na twee mooie aanvallen over de zijkanten was het twee keer Kevin Kuijer die het eindstation was en zo de stand naar 0-3 tilde.Daarna liet Sjoerd van der Pers wat van zijn klasse zien door een vrije trap op 18 meter feilloos in de kruising te krullen.0-4

Hopelijk is de ban nu echt gebroken voor de naar een goal snakkende buitenspeler. Hierna was het weer de actieve Kevin Kuijer die zijn vierde van de middag maakte en zo 0-5 op het bord zette.De laatste goal was voor de herboren Johnnie Mayers die een goede wedstrijd bekroonde met een goed schot in de hoek.0-6 Daarna liet Binnenmaas de touwtjes wat vieren en werden er nog wat kansen onbenut gelaten.

Na drie overwinningen gaat de club eindelijk weer eens een ronde verder in de beker en lijkt de ploeg klaar voor de eerste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen ZBC’97.

FC Binnenmaas 2

Ook het tweede elftal heeft met drie overwinningen de volgende ronde bereikt.Nu was het de Nieu-Beijerlandse club die aan het kortste eind trok. De van vakantie teruggekeerde trainer Martin Remmers zag zijn ploeg in de eerste helft wat kansen missen en de tegenstander uit een counter wel toeslaan. Zo gingen zij met een 0-1 ruststand naar de thee.Maar de mannen hebben deze bekercompetitie al vaker achter gestaan en gooien er dan gewoon een schepje bovenop. Het was de van een blessure terugkomende Leutrim Hoxhaj die de stand op 1-1 bracht. De steeds beter in zijn vel zittende Jim van Eck maakte de 2-1.En de weer van vakantie teruggekeerde Sander de Heus bracht met een schitterende knal de 3-1eindstand op het bord.

Ook het fris en gretig spelende 2e elftal lijkt hiermee klaar voor de competitie en kan hopelijk om de bovenste plaatsen meedoen.

Als de langdurig geblesseerden Tim Vos, Jorian en Bjorn den Otter hopelijk ook nog kunnen aansluiten dan ziet het er goed uit voor de selectie van FC Binnenmaas.Met de steun van de altijd aanwezige trouwe supportersschare moet het een succesvol seizoen kunnen worden…..