De Nederlandse Rechtsbijstand Groep (NRBG) heeft een landelijk netwerk van Letselschade Advocaten en Juristen opgezet

0
262

Schermafbeelding 2014-09-02 om 22.03.20Honderdduizenden mensen in Nederland hebben jaarlijks te maken met letsel waarbij het tegenwoordig steeds normaler is geworden om daarbij voor de ontstane schade te gaan claimen. Dit gebeurt door de letselschade bij de persoon (of het bedrijf) dat hiervoor verantwoordelijk is, te verhalen met behulp van een advocaat of jurist. Om deze markt voor iedereen beter toegankelijk te maken, heeft de Nederlandse Rechtsbijstand Groep (NRBG) een landelijk netwerk met tientallen Letselschade Advocaten en Juristen opgezet. Op deze wijze bieden zij gratis deskundige hulp aan bij elke letselschade, zodat iedereen die hiermee te maken krijgt de mogelijkheid heeft om zijn of haar specifieke situatie direct voor te leggen aan deskundige advocaten en juristen in zijn of haar eigen regio.

Veelal ontstaat letselschade op het werk of in het verkeer door een ongeval, maar ook in medische hulpsituaties (bijvoorbeeld door een fout tijdens de operatie in een ziekenhuis) komen verhaalbare letselschades steeds vaker voor. Doordat slachtoffers vaak niet bekend zijn met de stappen die zij kunnen nemen na het oplopen van letsel, zijn er veel mensen die niet alleen lichamelijk en geestelijk de gevolgen moeten dragen, maar ook financieel. Een vergoeding voor de ontstane letselschade en de eventuele gevolgen, ook wel smartengeld genoemd, is dan zeker op zijn plaats.

Om het claimen van een vergoeding zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt NRBG met een speciale website voor particulieren en werkgevers haar diensten niet alleen gratis aan, maar zijn zij ook nog eens altijd aanwezig bij u in de buurt. Het bedrijf maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van tientallen deskundige advocaten en juristen die minimaal tien jaar ervaring hebben en dus ook weten waarover zij praten. Hiermee bent u dus niet alleen snel (binnen één werkdag) en deskundig geholpen, maar krijgt u ook de maximaal haalbare schadevergoeding uitgekeerd.

Doordat de tegenpartij verplicht is om ook alle bureaukosten te betalen, biedt NRBG haar diensten gratis aan. Hierbij ontvangt u dus de maximale schadevergoeding, zonder dat hier nog kosten vanaf gaan. Dit in tegenstelling tot diverse advocaten en juristen in Nederland waarbij de hoge bijbehorende kosten nog afgetrokken worden van de te innen vergoeding, zoals bijvoorbeeld bij zogeheten ‘no cure no pay’ partijen. Volgens de heer Van Wijngaarden, directeur bij NRBG, zijn er dus geen adders onder het gras te vinden. “Wij willen het claimen van een vergoeding bij ontstane letselschade transparant en hiermee eenvoudig maken, het moet voor iemand eenvoudig zijn om met zijn of haar vragen terecht te kunnen bij een deskundige partij. Op deze wijze trachten wij mogelijke barrières weg te nemen. Aan de hand van één telefoontje weten mensen binnen één werkdag waar ze aan toe zijn. En doordat wij verder de zaak afhandelen, heeft onze client verder nergens omkijken naar. Dat is wel zo prettig.”

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.LetselClaim.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.