Oud-Beijerland wil bezuinigen door de aanlegsteiger Rhoonsveer bij Klein Profijt te verwijderen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

oud-beijerland-oude-tolOUD-BEIJERLAND – Hoekschewaards Landschap vindt het onbegrijpelijk, dat de gemeente juist in het oostelijk deel van haar gebied, met het mooie natuurgebied de Staart, het bezoekerscentrum met terras aan de rivier en het unieke buitendijkse natuurgebied, geen verbinding meer wil met IJsselmonde. HWL heeft er geen probleem mee, dat de gemeente graag een steiger wil bij de Oude Tol om meer recreanten te trekken, maar om die bij Klein Profijt daarvoor weg te slepen, is wel erg kortzichtig, ook als het om bezuinigen gaat.

De gemeenten van de Hoeksche Waard voeren voor recreatie en toerisme een gezamenlijk beleid binnen SOHW en spraken de wens ujit om meer stedelingen vanuit IJsselmonde en de Randstad naar het nationaal landschap te trekken. Om die reden maakte HWL/Klein Profijt juiist een plan om meer bezoekers te trekken en de dienstregeling van de pont te verbeteren. Komende week bespreken SOHW samen met de exploitant van de veerdienst (NRIJ) en HWL de situatie. Oud-Beijerland wenste hier niet bij te zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.