NSVV weet weer wat winnen is.

4 Min Read

41NSVV uit Numansdorp heeft in de tweede wedstrijd tegen de fusieclub GSC/ODS een ruime overwinning behaald. De Numansdorpers hebben deze wedstrijd vanaf het begin duidelijk gedomineerd en de overwinning is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Tot de rand van het strafschopgebied konden de gastheren hun gang gaan, maar verder lieten de Hoeksche Waarders hen niet komen. De aanvallen van NSVV waren veel gevaarlijker en er kwamen veel mogelijkheden om tot score te komen.

Na 10 minuten werd de score opengebroken, toen Michel Bol op links een hoekschop mocht nemen. De bal draaide de doelmond in en bij de tweede paal stond Marco Mann klaar om de bal in de touwen te koppen; 0 – 1.

Vervolgens regen de kansen zich aaneen en het was eigenlijk wachten op de tweede treffer. Maar vooralsnog bleef een uitbreiding van de score uit, ondanks kansen voor Mitchel Louwerens en Jacco den Haan. De misschien wel mooiste aanval zagen we na zo’n 42 minuten, toen op links Peter Jan Cazander door de hele Dordtse verdediging slalomde, de bal op de instormende Jacco den Haan aanspeelde, maar diens prachtige, vliegende schot ging net over de kruising. Pech had Jacco den Haan toen een doelpunt van hem wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.

Had de thuisclub dan niets te vertellen? Ze probeerden er alles aan te doen, maar echt grote kansen kregen de gastheren niet. Alleen Jeffrey Goeshouwer stichtte regelmatig gevaar, maar hij had met de afwerking het vizier niet op scherp staan en zijn doelpogingen gingen voornamelijk voorlangs en ook Roald Wetselaar kon na een goede Dordtse aanval de roos niet raken.

In de tweede helft leek het erop dat GSC/ODS de bakens zou verzetten, want Jeffrey Goeshouwer werd prima aangespeeld, maar schuin voor Melvin Kruijthof schoot hij de bal voorlangs. Het antwoord van NSVV liet niet lang op zich wachten, want Kjetil Mol en Peter Jan Cazander waren beiden dicht bij een doelpunt. Dat doelpunt kwam er toch, toen na 55 minuten Kelvin van der Giesen in het strafschopgebied in de mangel werd genomen en de goed leidende scheidsrechter Spaans kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Yoeron van der Ree liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en liet doelman Joris Moesman kansloos; 0 – 2 .

Kort hierna moest Melvin Kruijthof handelend optreden na een sterke actie van wederom Jeffrey Goeshouwer. Hierna kreeg de thuisclub een optisch overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Bij tegenstoten waren de Numansdorpers veel gevaarlijker en na 82 minuten werd dat middels een doelpunt uitgedrukt. Het was Jeroen Voshart die een voorzet van Michel Bol vanaf de rechterkant fraai in kopte; 0 – 3 .

In de slotfase was het Kelvin van der Giesen, die de aandacht op zich vestigde met een vliegend schot, maar doelman Moesman tikte de bal over de lat.

Na twee wedstrijden heeft NSVV de volle winst behaald en zich bij de koplopers van het eerste uur gevoegd, iets wat de laatste jaren anders geweest is en doet verlangen naar meer.

NSVV: Melvin Kruijthof, Robin Verhoeven, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Jeroen Voshart, Michel Bol, Jacco den Haan (73e Erik van Arendonk), Mitchel Louwerens (72e Oskar van Gelderen), Kelvin van der Giesen (88e Stefan Gerritse), Peter Jan Cazander