Geen explosieven gevonden bij baggeren in ’s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

baggeren_4AD5C8A38C2382D6C1257D57003FA886_4’s-GravendeelMaandag 22 september tot en met woensdag 24 september heeft een gespecialiseerde aannemer ‘verdachte objecten’ uit het water aan de Lagedijk in ’s-Gravendeel gehaald. Het vermoeden bestond dat het om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zou gaan.

Geen explosieven
Na afronding van de werkzaamheden blijkt nu dat er geen explosieven zijn gevonden. Er zijn wel diverse metaalhoudende objecten aangetroffen, zoals palen van bebording, metalen pijpen, wasmachinetrommel en zelfs een autowrak. De aangetroffen materialen worden afgevoerd.

Verwijderen bagger
Aannemer Kuipers Infra, die ook het andere landelijk baggerwerk in de Hoeksche Waard voor zijn rekening neemt, begint deze week al met het verwijderen van de bagger. Dit werk neemt één tot twee weken in beslag. De bagger wordt afgevoerd.

Baggeren is nodig
Baggeren is nodig om goede water aan- en afvoer te waarborgen. Bovendien draagt het bij aan een betere waterkwaliteit. In tijden van veel regen moet water snel afgevoerd kunnen worden. In tijden van droogte moet er voldoende water aangevoerd kunnen worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.