Brielle wint ruim bij Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Foto650-ZTTJHHUHHEINENOORD – Zonder de geblesseerde Toine v.d.Berg, Remi Spier en Tom den Boer moesten de mannen van de coaches Ralph Kalkman en Rene Scholts aantreden tegen Brielle. Toen ook Jeremy Hensen na 7 minuten geblesseerd het veld verliet, was dat natuurlijk een enorme streep door de rekening.

Voor aanvang van de wedstrijd was het na 5 jaar weer een terug zien van een aantal oude bekenden, toen nog bestuur van SC VOORNE. Maar evenals bij ons kunnen de oude knarren nog niet gemist worden De prognoses waren zeer verschillend van: wij gaan vandaag een einde maken aan de zegereeks: een sportjournalist had de kop al klaar: VIJF op een rij en een radioverslaggever, die als hij komt de Noord nooit ziet winnen. De strijd kon beginnen en de formatie van trainer Steef Buijs kwam sterk uit de startblokken en was duidelijk van plan om de 3 punten mee naar huis te nemen. Na de pegel die Mitch Fransen losliet om doelman Sander van Eck te testen volgde een knappe poging van Joel Da Veiga Martins, die de bal op zijn borst opving om vervolgens keihard uit te halen en zijn schot tot opluchting van de vele Heinenoord-supporters in het zijnet zag belanden. De Briellenaren werden steeds gevaarlijker en na een schitterende redding van Christian van Wijngen moest Nick Jonkman even later de bal van de lijn halen. Inmiddels was Michiel Boer in de ploeg gekomen voor Jeremy Hensen. Van lieverlee kreeg Heinenoord meer grip op de wedstrijd en belandde een fraaie pass van aanvoerder Ramon Salas bij Andy Bouterse, die na zijn tegenstander gepasseerd te hebben een prima voorzet losliet, echter door niemand werd benut. Toch kwam Heinenoord in de 20e minuut aan de leiding door een doelpunt van Andrew van Tiggelen. 1-0. Na een fraaie aktie van Andrew Dias D,ullois eindigde zijn uithaal maar net naast.

Intussen werd van beide kanten het tempo hoger en gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam dan ook in de 32eminuut na een fraaie kopbal van Joel Da Veiga Martins in de uiterste bovenhoek uit een vrije trap van Brian Smits. 1-1. Brielle ging door en voelde dat er voor rust meer in zat. Uit een voorzet van Nelson Costa de Brito maakte Joel Da Veiga Martins zijn tweede in de 40e minuut en bracht de ruststand op 1-2. Meteen na de thee kreeg de Noord een vrije trap te nemen door Andrew Dias D,ullois waarbij de Brielse sluitpost de nodige moeite had. Nadat een pass van Andrew van Tiggelen door Andy Bouterse rakelings langs de paal werd geschoten was de volgende aanval van Brielle wel raak een maakte Joel Da Veiga Martins zijn hattrick.1-3. Hoewel de formatie van Scholts en Kalkman er alles aan deed om de achterstand te verkleinen en met name Mitch Fransen de nodige kansen kreeg ging het te gehaast en onnauwkeurig. Tot overmaat van ramp kwamen Anthal v.d.Berg en Nelson Costa de Brito bij een kopduel dusdanig met de hoofden tegen elkaar, dat Anthal hevig bloedend met een flinke scheur in zijn neus voor behandeling naar het ziekenhuis moest en Nelson met tulband verder kon spelen. Ondanks zijn verwonding bracht Nelson Costa de Brito de eindstand op 1-4. Zo’n dag hoort er ook bij was het commentaar van Ralph Kalkman. a.s.zaterdag gaat de Noord naar de nieuwe koploper Nieuw-Lekkerland van oud-trainer Ronald Hulsbosch. Aanvang:14.30 uur.

Foto Jaap Jan Leeuwenburg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren