SSS Klaaswaal walst over NSVV heen

7 Min Read

DSC_5273-300x200NUMANSDORP – De eerste Hoeksche Waardse derby voor NSVV was de wedstrijd tegen buurman SSS. In de voorgaande barrages om een plaats in de tweede klasse was NSVV tot twee maal toe de sterkste geweest. Anderzijds had SSS de Numansdorpers in de oefencampagne verdiend met 3 – 1 verslagen. Waar NSVV tot nu toe alle wedstrijden gewonnen had, hadden de Klaaswalers al twee maal achter het net gevist tegen De Alblas en Feyenoord-amateurs. En wat is er dan mooier, als je je zuiderburen de eerste nederlaag kunt bezorgen. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een pittige wedstrijd van te maken.

Pittig, dat zou deze wedstrijd zeker worden. Voor heel veel publiek wilde Lars van Gameren zich direct bewijzen. Al na 14 seconden schopte hij met een donkerroodwaardige overtreding Mitchel Louwerens uit het veld. Het niet geven van de rode kaart zette direct de toon in deze wedstrijd. Dit zou leiden tot een scala van gele kaarten in de tweede helft, iets wat met direct arbitraal ingrijpen voorkomen had kunnen worden.

Al heel snel nam SSS de leiding. In de 4e minuut was het Gijs van de Zande die door Lars in ’t Veld in het hart van de zestien werd aangespeeld en de bal langs Melvin Kruijthof tikte. NSVV was even van slag af en het scheelde niet veel of wederom had Gijs van de Zande gescoord, maar diens vlammende schot werd nu door Melvin Kruijthof onschadelijk gemaakt. Langzaam maar zeker herstelde de thuisclub zich. Eerst werd een inzet van Kelvin van der Giesen na goed werk van Peter Jan Cazander  nog door de Klaaswaalse verdediging geblokt, maar na 21 minuten was het raak. Een aanval die door Kjetil Mol was opgezet, werd in eerste instantie door SSS afgeslagen, maar de bal werd door Robin Verhoeven vanuit de tweede lijn opgevangen en hij nam de bal direct op zijn pantoffel en schoot de bal fraai in het doel; 1 – 1.

Hierna waren beide partijen beurtelings voor het doel te vinden en er ontstonden dan ook aan beide kanten mogelijkheden. Zo was het Lars in ’t Veld die in de 26e minuut een afstandsschot via de onderkant van de lat weer het veld in zag vliegen. In de 30e minuut dacht menig toeschouwer, dat de thuisclub de leiding nam. Na een voorzet vanaf de rechterkant sprongen Kelvin van der Giesen en SSS-doelman Ricardo Minnes buiten het doelgebied naar de bal, waarbij Kelvin van der Giesen in het bezit van de bal kwam, zich vrij speelde en de bal in het doel deponeerde. Naar ieders mening was hier niets onregelmatigs gebeurd, maar scheidsrechter de Graaf zag het anders en annuleerde de treffer wegens aanvallen van de keeper.

In de toegevoegde tijd speelde Peter Jan Cazander Oskar van Gelderen mooi de diepte in, maar bij het afronden  stuitte hij op de verdediging.

Na de thee ging NSVV vliegend van start. In de eerste acht minuten kreeg NSVV vier goede mogelijkheden om tot score te komen. Zo werd een solo van Oskar van Gelderen op het laatste moment door Jurjen Nienhuis gestuit en even later belandde een vliegend schot van Kjetil Mol op de vuisten van Ricardo Minnes en viel  vervolgens voor de voeten van Kelvin van der Giesen die de bal echter niet onder controle kon krijgen.

Een Numansdorps doelpunt leek een kwestie van tijd. Maar er ontwikkelde zich een heel ander scenario. Een dubbelslag van SSS tussen de 54e en 59e minuut besliste de wedstrijd. In beide gevallen was Gerben Prins de man, die de trekker over haalde. In de 54e minuut pikte hij een foutieve pass van NSVV op en liet Melvin Kruijthof met een geplaatst schot kansloos; 1 – 2.SS ging door en zou de wedstrijd vijf minuten later beslissen. Een mooie steekpass van Frank van Splunter zette Gerben Prins alleen voor het doel en deze rondde deze mooie aanval doeltreffend af.

Hierna ging de thuisclub mee in het fysieke spel van de Klaaswalers en dat zou niet goed uitpakken. Tot nu toe had de scheidsrechter de kaarten op zak gehouden, maar in het laatste half uur vluchtte de man in een kaartenregen. In totaal gaf hij negen kaarten; zes voor NSVV en drie voor SSS. Gersom Rozendaal kreeg in de 81e minuut zijn tweede gele kaarten en kon dus inrukken.

Er gebeurde nog genoeg in het veld. Zo werd een kopbal van Kelvin van der Giesen na een goede actie vanaf de linkerflank door een schitterende reactie van doelman Ricardo Minnes onschadelijk gemaakt en ook Peter Jan Cazander testte met een vlammend schot de Klaaswaalse doelman en die liet zien, dat hij uit uitstekend hout gesneden was. Aan de andere kant viel een mooie solo van Lars in ’t Veld op, maar zijn schot verdween in het zijnet.

Door deze overwinning mag SSS zich een half jaar lang de sterkste ploeg van Cromstrijen noemen. NSVV mag zijn wonden gaan likken en zich proberen te herstellen in de volgende match. Nu zal dat niet meevallen, want de volgende tegenstander heet Feyenoord, een ploeg die geen nadere toelichting behoeft. NSVV lijkt op papier weinig kans te hebben, maar er zijn meer koeien, die hazen gevangen hebben, ook al past deze uitdrukking eigenlijk niet bij de dag van vandaag, werelddierendag.

Opstelling NSVV: Melvin Kruijthof, Gersom Roosendaal, Yoeron van der Ree, Stefan Gerritse, Kjetil Mol, Jeroen Voshart, Michel Bol (74e Marco Mann), Robin Verhoeven, Kelvin van der Giesen, Peter Jan Cazander, Mitchel Louwerens (1e Oskar van Gelderen)

Ruststand:     1 – 1

Eindstand:     1 – 3