Uniek concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

CONCERT MILITAIRE KAPEL 'JOHAN WILLEM FRISO'OUD-BEIJERLAND – Dit jaar bestaat onze Koninklijke Landmacht 200 jaar. Een jubileum dat, naar goed gebruik, feestelijk en muzikaal wordt gevierd. In het kader van het jubileumjaar 2014 biedt de Landmacht elke provincie het gratis concert ‘De mens centraal’ van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ aan. In provincie Zuid-Holland is gemeente Oud-Beijerland dé plaats waar dit prachtige en unieke concert wordt gehouden. Op vrijdag 7 november 2014 in De Boogerd, om precies te zijn. Een muzikale reis door de ziel van de Koninklijke Landmacht… inderdaad, dat wordt genieten: voor jong en oud!

200 jaar Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht bestaat 200 jaar en deze mijlpaal vieren zij met/door muziek. Militaire muziek is namelijk onlosmakelijk verbonden aan de landmacht. Het heeft een belangrijke rol bij ceremonies en helpt uiting te geven aan het respect naar de Koning, nationale relaties, onze militairen en de samenleving.
Het waren twee bewogen eeuwen. Maar wat er ook gebeurde, Nederland kon en kan rekenen op haar militairen van de landmacht.

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zet de traditie voort van de voormalige Koninklijke Militaire Kapel en de Johan Willem Friso Kapel. Dit professionele harmonieorkest heeft als belangrijkste taak het verzorgen van muziek bij militaire- en staatsceremonies en bij officiële recepties van Zijne Majesteit de Koning, staatshoofden en ambassadeurs.

‘De Mens Centraal’

Het ‘multimediaconcert’ op 7 november is opgebouwd rond zes audiovisuele portretten van ‘De mens achter de militair’. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ speelt onder meer muziek uit de film Independence Day, Brothers in Arms van Dire Straits en Music van John Miles.

Programma

Voorafgaand aan het concert in sporthal De Boogerd dat om 20.00 uur begint, worden de aanwezigen welkom geheten door burgemeester Klaas Tigelaar en kolonel M.J.H.M. Bastin, regionaal militair commandant West. Overigens is de realisatie van dit project het resultaat van nauwe samenwerking tussen gemeente Oud-Beijerland en de Koninklijke Landmacht.

Kaarten

De gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar op de volgende drie locaties:
• Gemeentehuis Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6);
• VVV Oud-Beijerland (Waterstal 3);
• Vrijetijdscentrum De Boogerd (Hortensiastraat 5).

Hoewel sporthal De Boogerd plaats biedt aan circa 800 mensen raden wij u aan om niet te lang te wachten om een toegangskaart af te halen, want voordat u het weet (het gaat tenslotte om muziek ‘op hoog niveau’) zijn we door de voorraad heen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.