Opnieuw een diamanten bruidspaar in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

60-jarig huwelijk Van Dijk-de VroetOUD-BEIJERLAND – En opnieuw is Oud-Beijerland een diamanten bruidspaar rijker… dinsdag 21 oktober is het namelijk 60 jaar geleden dat de heer A. (Anton) van Dijk (85) en mevrouw G.E. (Gerda) van Dijk-de Vroet (84) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 13 november 1928 in Oud-Beijerland. In deze plaats kwam ook de bruid ter wereld op 16 december 1929. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

‘Beijerlanders’

Bruid en bruidegom zijn echte – geboren en getogen – Beijerlanders. Kerk (jeugdvereniging) en politiek (Jong Liberalen) liggen aan de basis van het ontstaan van de wederzijdse genegenheid. Dit mondde uit in de huwelijksvoltrekking op 21 oktober 1954.

Werk

Het echtpaar Van Dijk verdiende hun dagelijks brood in de fruitteelt. Zij bezaten namelijk een boomgaard aan de Stougjesdijk; de plek waar nu een dierenziekenhuis gevestigd is.

Kinderen

De heer en mevrouw Van Dijk kregen twee kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.