FC Binnenmaas komt net tekort tegen Feyenoord

5 Min Read

imageMaasdam – Zaterdag 25 oktober 2014 is een nieuwe wedstrijddag van FC Binnenmaas, maar dit maal niet met zomaar een tegenstander. Een wedstrijd waar toch al veel is over gesproken en naar uitgekeken door zowel spelers, staf, supporters en alle betrokkenen van FC Binnenmaas.

Feyenoord AV 1 was vandaag de tegenstander die op bezoek kwam bij FC Binnenmaas, de koploper die nog geen wedstrijd heeft verloren en nog weinig tegenstand heeft gehad. Het leeft zelfs zo dat ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat de leider van FC Binnenmaas last had van laten we het maar noemen “een gezonde spanning”.Trainer Leo Dekker had afgelopen donderdagavond extra aandacht besteed aan deze wedstrijd en een goed plan neergelegd hoe te voetballen tegen dit Feyenoord.Na 4 minuten voetballen zorgde dat ook al bijna voor een doelpunt voor FC Binnenmaas. Sjoerd van der Pers kon na een goede actie alleen op de doelman van Feyenoord afgaan, maar de verdediger van Feyenoord kon net op tijd er voor zorgen dat Sjoerd niet op doel kon schieten.

Een minuut later kreeg Feyenoord een vrije trap mee op een gevaarlijk plek voor het doel, maar gelukkig voor Binnenmaas werd deze net naast geschoten.In de 12e minuut was het Johnny Maijers namens FC Binnenmaas met een mogelijkheid, na goed doorgaan kon hij op doel schieten, maar opnieuw wist een verdediger van Feyenoord dit schot te blokken en er zorgde er voor dat zijn doelman niet in actie hoefde te komen.Het was leuk te zien dat de mannen van Leo Dekker goed stonden, dat ze precies deden wat was afgesproken en dit zorgde er voor dat Feyenoord veel moeite had met het goede spel van Binnenmaas en met de druk van Binnenmaas als Feyenoord aan de bal was. In de 26e minuut was het Erwin Fortuin die van zich liet horen en een goede redding had na een afstandsschot van Feyenoord. Door de snelle spelhervatting door Erwin kon Sjoerd van der Pers alleen af op het doel van Feyenoord. De verdediger van Feyenoord kon dit dan ook alleen nog maar oplossen door een overtreding te maken, dit uiteraard ten koste van een vrije trap. Deze vrije trap werd goed genomen door Johnny Maijers, maar helaas ging zijn bal net naast. Het duurde tot de 39e minuut dat Feyenoord dan toch de 0-1 wist te maken, na een goede voorzet via de rechterkant kon de bal binnengekopt worden door Ferry van Lare.

In de 50e minuut viel Sven Beckers geblesseerd uit en voor hem kwam Sander de Heus in het veld.In de 52 minuut was Feyenoord gevaarlijk door een goed schot van afstand, maar de redding van Erwin Fortuin was ook prima en zo bleef het verschil bij 1 doelpunt. Toch kwam Feyenoord niet veel verder dan afstandsschoten en dat kwam weer omdat FC Binnenmaas ook de 2e helft goed stond en deed wat het moest doen.In de 81e minuut maakte Feyenoord dan toch 0-2 via Jos Buitenhuis, maar wel een doelpunt wat niet had mogen tellen vanwege buitenspel. Waar je dan denkt dat de wedstrijd is gespeeld is het dan toch Binnenmaas die zijn dik verdiende doelpunt wist te maken. Dit doordat in de 85e minuut Leon van der Stel goed opkwam, zelf de aanval opzette via de linkerkant en uiteindelijk dus ook wist te scoren na een voorzet van Sjoerd van der Pers. Door deze aansluiter werd het nog spannend en Binnenmaas kreeg in de laatste minuut nog een uitstekende kans om de verdiende gelijkmaker te maken. Leutrim Hoxhaj die net als afgelopen week goed was ingevallen gaf een knappe bal op Sander de Heus en Sander kon alleen op de doelman van Feyenoord afgaan, maar helaas ging zijn schot over en bleef het bij 1-2 voor Feyenoord.

Trainer Leo Dekker kan trots op zijn mannen zijn, want zo moeilijk als vandaag heeft Feyenoord het nog niet gehad, zelfs de staf van Feyenoord he de laatste 5 minuten gestaan van de spanning. Vandaag stond er een FC Binnenmaas waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Opstelling FC Binnenmaas: Erwin Fortuin, David Engels, Leon v/d Stel, Richard v/d Wilt, Bas de Kruijff, Sven Beckers, Desi Sanderse, Kevin Kuijer, Remco v/d Stel, Sjoerd v/d Pers en Johnny Maijers.

Wissels : Mike Post, Charlie de Graaf, Leutrim Hoxhaj, Kevin Ipskamp en Sander de Heus.