SHO Oud-Beijerland weer met lege handen

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

logo shoHendrik-Ido-Ambacht. – Na de beker eliminatie tegen de FC ’s Gravenzande werd de competitie voortgezet met voor SHO de uitbeurt tegen ASWH. Van het kwartet uitvallers in het bekerduel konden Geert Bakker en Henk Roeland weer acte de presence geven wat niet gold voor Joey Kleijn en Peda Jerinic. Zij zullen nog enkele weken gedwongen zijn om toe te kijken.

Een opmerkelijke feit vooraf: aan Beijerlandse kant liefst een kwintet met een verleden op het Schildmanpark. Jeroen Rijsdijk, Raymon Kuipers, Henk Roeland, Geert Bakker en natuurlijk Paul Scheurwater die deze zomer overstapte van ASWH naar SHO. Overigens ook bij gastheren nog een SHO-tintje: op de bank namen Serginho van Axel-Dongen en Robert Pot plaats die beide ook nog op de Kikkershoek acteerden.
Rijsdijk had na de afgang tegen Ter Leede zijn lesje geleerd en begon weer met een behoudende tactiek waarmee bijna automatisch de thuisclub het initiatief in de schoot geworepn kreeg. Desondanks was het eerste kansje voor SHO. Na een hoog voor de pot geslingerde vrije trap bokste doelman Doedée de bal weg voordat de inkomende Scheurwater met het hoofd gevaarlijk kon worden. In het eerste kwart was er weinig doelgevaar maar halverwege deel één bestrafte de arbiter een actie van Ricardo Rapmund op Alex van Dommelen met een strafschop. Hoewel Kuipers de goede hoek koos was hij toch kansloos op de elfmetertrap van Alex van Dommelen: 1-0. SHO bleef loeren op de counter maar de Ambachtse afweer had de zaken goed onder controle. Kort voor de pauze verspeelde Rapmund diep om de helft van ASWH de bal waarna de thuisclub snel omschakelde. Alex van Dommelen bereikte met een mooie voorzet de volledig vrijstaande Andro Franca en op zijn kopbal in de verre hoek had Kuipers geen verweer: 2-0.

Na de thee betraden dezelfde acteurs weer de arena. Binnen het kwartier werd Rijsdijk toch gedwongen tot zijn eerste wissel. Doelman Kuipers kreeg weer last van een hamstringblessure en kon niet meer worden opgelapt. Bas Platteel kwam erin als vervanger. Al snel kon de invaller aan de bak toen Van der Werp een schietkans kreeg maar de sluitpost kon het leer keren. De rebound verdween over het doel. Kort na de keeperswissel bracht Rijsdijk voor wat meer aanvallende kracht Rohaindrick Hooi voor de -vooral in de eerste helft- onfortuinlijke Rapmund. Maar in tegenstelling tot eerdere invalbeurten lukte het Hooi ditmaal niet om de boel echt op te schudden.
Mede door het zware veld werd het van weerskanten steeds slordiger. Na een mooie save van Platteel op een schot van Van Axel-Dongen gooide Rijsdijk er ook zijn derde wissel tegenaan. Robin Ringelenberg verving Fredson Lucas. In de slotfase mocht Geert Bakker nogmaals aanleggen voor een vrije trap. Waar twee eerdere pogingen niets opleverden draaide het leer nu met een fraaie curve om de muur en eindigde op de paal. In de herkansing ging Ringelenberg in het volle strafschopgebied naar het gras waarna de bal wederom op de stip ging. Geert Bakker gaf doelman Hoedée geen kans 2-1.
Maar nog voor het een echt spannende slotfase kon worden sloeg ASWH weer toe. Met een snelle omschakeling was het voormalig SHO speler Van Axel-Dongen die de marge weer opvoerde: 3-1. Al ruim in blessuretijd was het Jesper van den Bosch die op aangeven van Alex van Domellen de eindstand op 4-1 bracht. Een verdiende overwinning voor ASWH al viel de uitslag wellicht wat aan de hoge kant uit.

Opstelling SHO:
Raymon Kuipers, Ricardo Rapmund, Cees Nobel, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Wilson Lima, Paul Scheurwater, Fredson Lucas, Rogier Molhoek, Henk Roeland, Geert Bakker
Wissels:
58’ Bas Platteel voor Raymon Kuipers
62’ Rohaindrick Hooi voor Ricardo Rapmund
78’ Robin Ringelenberg voor Fredson Lucas
Doelpunten:
23’ 1-0 Michael van Dommelen (strafschop)
41’ 2-0 Andro Franca
88’ 2-1 Geert Bakker (strafschop)
89’ 3-1 Serginio van AxelDongen
90’ (+4). 4-1 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter Bernard Elissen uit Udenhout had geel voor Ricardo Rapmund, Wilson Lima en Henk Roeland van SHO en Gilmaro van de Werp en Carlos Ramos van ASWH.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren