Samenwerkingsovereenkomst voor uniek appartementengebouw Poortwijk III Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

samenwerkingovereenkomst (1)OUD-BEIJERLAND – Op woensdag 29 oktober hebben gemeente Oud-Beijerland en bouwvereniging Wonen aan de Kreek een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van een appartementengebouw aan de rand van de wijk Poortwijk III. Het gebouw is ontworpen volgens het concept collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO), een voor de regio uniek project waarin een groep mensen (vereniging) met elkaar een appartementengebouw van begint tot eind realiseert.

Grondverkoop

In de samenwerkingsovereenkomst is onder andere de grondverkoop van het gebouw geregeld. Nu deze mijlpaal is bereikt, kan het voorlopig ontwerp worden omgezet in een definitief ontwerp en kunnen de voorbereidingen voor de bouw verder vorm krijgen. De bouw van het appartementengebouw start in het eerste kwartaal van 2015.

Duurzaam en levensloopbestendig

In totaal komen er twintig levensloopbestendige en duurzame appartementen in het gebouw. Eigenaren van appartementen hebben zelf de indeling van het appartement en het afwerkingsniveau bepaald. De voorzieningen in het gebouw en de buitenzijde zijn met elkaar bepaald. Het gebouw krijgt een parkeerkelder met bergingen en een ruim balkon voor elk appartement. Vier van de twintig appartementen zijn nog niet verkocht. Deze gaan in december via een makelaar in de verkoop.

Twee appartementengebouwen over

Aan de rand van Poortwijk III is nog ruimte voor twee zelfbouw-appartementencomplexen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente Oud-Beijerland (projectassistent Nelleke Stolk, via [email protected]).

Voor meer informatie over de vereniging Wonen aan de Kreek en hun vorderingen kunt u terecht op de website van Wonen aan de Kreek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.