Inspiratieloos ’s-Gravendeel verliest fors in streekderby van NSVV uit Numansdorp

5 Min Read

s-Gravendeel_-_NSVVs-Gravendeel kon het tweede duel in een Hoekse Waardse treffen wederom niet winnen. Ditmaal moest het in NSVV de meerdere erkennen.

De wedstrijd moest nog aanvangen en NSVV kreeg al te maken met een tegenslag. Doelman Melvin Kruijthof blesseerde zich tijdens de warming-up aan zijn knie. Reservedoelman Nicky van Gelder nam zijn plaats in. De eerste 25 minuten viel er niet veel te beleven in deze wedstrijd. Beide ploegen acteerden misschien wat nerveus en er werd veel balverlies geleden. Ook was het baltempo traag. De amusementswaarde in deze fase was niet echt hoog. De toeschouwers veerden op toen Wesley Meuldijk een diepe bal van Marvin van den Ende over doelman Van Gelder poogde te koppen. Maar met een geweldige reflex pareerde hij Meuldijk’s inzet.

Na een half uur spelen was het Vincent Kroon die vrijstaand de 1-0 kon aantekenen. Maar Kroon tastte volledig mis na een op maat gesneden voorzet van Wesley Meuldijk. En dan zijn er ongeschreven wetten in het voetbal. De ploeg die op dat moment misschien het meest in balbezit was, moest na 35 minuten tegen een achterstand aankijken. Jeroen Voshart was namens NSVV alerter dan de ’s-Gravendeelse verdediging in een scrimmage om de bal en zette de Numansdorpers op een 0-1 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

Voor de 3de achtereenvolgende maal keek ’s-Gravendeel na de rust tegen een achterstand aan. Maar deze 0-1 achterstand zou te overbruggen moeten zijn. Het tegendeel was waar. Want na 56 minuten voetballen werd het 0-2. Doelman Pieter Lerensveld kon een afstandschot niet goed verwerken en Kelvin van der Giesen was er als de kippen bij en deed voor de tweede maal het net bollen.

’s-Gravendeel was deze teleurstelling nog aan het verwerken toen het twee minuten daarna al op een 0-3 achterstand getrakteerd werd. Michel Bol ontfermde zich over een toegekende vrije trap. Alles en iedereen miste de bal totaal en zodoende verdween de bal achter Lerensveld. Deze klap kwam ’s-Gravendeel eigenlijk niet meer te boven. NSVV profiteerde van de slordigenheden bij ’s-Gravendeel, maar kon niet voor komen dat de stand via aanvoerder Colin Reening in de 66steminuut tot 1-3 teruggebracht werd. Twee minuten na de aansluiter constateerde arbiter Brouwer dat er in het strafschopgebied van ’s-Gravendeel hands gemaakt werd. Strafschop oordeelde de leidsman, die opvallend genoeg in deze derby de kaarten op zak hield. Yoeron van der Ree had geen moeite om Lerensveld de verkeerde kant op te sturen, 1-4. Met nog 17 minuten op de klok, wees Brouwer wederom naar de penaltystip, maar deze keer in het voordeel van ’s-Gravendeel. Vaste penaltynemer Marco Kruijthof kon echter doelman Nicky van Gelder niet verschalken. De doelman redde met het been. De wedstrijd leek met de 1-4 naar het einde te bloeden. Maar in de extra tijd was het Kelvin van der Giesen die daar anders over dacht. De spits van NSVV liet in blessuretijd het scorebord nog wijzigen en leidde daarmee de 1-5 eindstand in.

Een nare middag voor de Seuters. Misschien dat volgende week in het bekertreffen tegen FC Charlois zo het vertrouwen wat terug kan komen. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel: Pieter Lerensveld, Jessy Lopes Barreto (78ste Maurits Kuiper), Harry Wierda, Dave Schaeffer, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Marco Kruijthof, Eugene Simon ( 46ste Rémon Barendregt), Wesley Meuldijk, Colin Reening, Vincent Kroon (46ste Ahmed Aadan)

Opstelling NSVV: Nicky van Gelder, Leon Noordam, Yoeron v/d Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Gerson Rozendaal, Jeroen Voshart, Erik van Aarendonk, Kelvin v/d Giessen, Michel Bol, Mitchel Louwerens (Robin Verhoeven)

Arbiter: C. Brouwer.