Nieuwe tentoonstelling werk cursisten SISKW in Dienstencentrum ‘t Weegje 

381

Acrylverfschilderij SISKW 2014’s-Gravendeel – Het is inmiddels een goede traditie in het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ‘t Weegje dat de laatste expositie-periode van het jaar altijd ‘ingevuld’ wordt met nieuw werk van de cursisten van SISKW. Ook dit jaar is weer een mooie tentoonstelling ingericht in de expositieruimte op de begane grond. Werkstukken van maar liefst vijftig cursisten zijn tot na de jaarwisseling te bewonderen in ‘t Weegje. 

De komende maanden (t/m 10 januari 2015) zijn de schilderijen van de cursisten te bewonderen in de fraaie en ruime entreehal van het centrum aan ’t Weegje. Het is een bijzonder afwisselende expositie geworden. De cursisten hebben verschillende technieken en materialen gebruikt om hun schilderijen te vervaardigen. Zo zijn er bijvoorbeeld behoorlijk wat acrylverfschilderijen te zien, maar ook aquarellen en werk in gemengde technieken. Ook voor wat betreft de keuze van de onderwerpen die men aan het doek of papier heeft toevertrouwd is er veel variatie. Naast sfeervolle landschappen, die door sommigen in een impressionistische schilderstijl zijn weergegeven, zijn er dit keer ook veel dieren geportretteerd. Daarnaast (Foto's: Arie Pieters©)ook sprekende portretten van mensen, stillevens en meer abstract getint werk.

Al met al is deze tentoonstelling ook een heel kleurrijk geheel geworden. De diversiteit qua onderwerpen zorgt er bovendien voor dat er voor elke kunstliefhebber wel iets te zien zal zijn dat men kan waarderen. De SISKW-cursisten exposeren hun werk sinds 2008 jaarlijks in het Dienstencentrum.

Tentoonstellingen in Dienstencentrum ‘t Weegje zijn te bezichtigen tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis. De ingang is naast Restaurant ‘Nonna’.

(Foto’s: Arie Pieters©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.