Waterpoloheren schieten De Duck vleugellam

109

zvsS-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 15 november 2014 de zevende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel stond een treffen met de nummer vijf, De Duck uit Brielle. Tijdens deze wedstrijd beschikte trainer/coach Cees van Helfteren over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet.

Voor het eerst dit seizoen dacht ZVS een tegenstander van formaat te treffen gezien de positie op de ranglijst. De Duck, op dat moment vijfde, is een geduchte opponent voor de ’s-Gravendelers. Eerdere ontmoetingen eindigden vaak in nipte overwinningen voor ZVS. Ook dit keer werd rekening gehouden met een minimaal verschil, al bleek, dat naarmate de wedstrijd vorderde, dit anders zou lopen.

De Duck tekende, tot ieders verbazing, al snel voor de openingstreffer. Na twaalf seconden was daar al weer de gelijkmaker via Wessel Boersma. Kort nadat de bezoekers opnieuw op voorsprong waren gekomen, maakte de thuisploeg direct het verschil door vier treffers achter elkaar te scoren. Wessel Boersma en Patrick van Haarlem troffen ieder tweemaal doel.

Nadat in de tweede periode de voorsprong voorzichtig was uitgebreid via treffers van Patrick van Haarlem (afstandsschot) en Wessel Boersma (manmeer), dreef de formatie Van Helfteren de bezoekers in het derde kwart verder in het nauw. Normaliter is deze periode voor de ’s-Gravendelers de zwakste, maar daar was nu niets van te merken. Vol overtuiging werden vele kansen gecreëerd en verzilverd met een doelpunt. De eerste treffer viel uit een counter na een manmeer, afgerond door Stefan Kuhlmann. Luttele seconden later volgden treffers van Robert van Son en Wessel Boersma (manmeer). Een verdediger van De Duck beging een zware overtreding op aanvaller Daan de Zeeuw binnen de vijf meter waaruit een strafworp volgde. Robert van Son maakte geen fout en schoot deze vervolgens hard raak. Negentien seconden voor tijd tekende Wessel Boersma, wederom via een manmeer, voor zijn inmiddels vijfde treffer.

De vierde en tevens laatste periode kende een ietwat rommelig verloop. Onduidelijke beslissingen van de arbitrale leiding en geïrriteerde spelers aan de kant van de bezoekers, tekenden voor een enerverend einde van het toch al besliste duel. ZVS hield het hoofd boven water, bleef de regie bepalen en scoorde viermaal. Twee treffers kwamen via Dennis Brobbel. Wessel Boersma en Patrick van Haarlem, hetzij in de slotseconde, tekenden voor de overige doelpunten. Een zuivere goal van Robert van Son werd helaas afgekeurd.

  • Eindstand:16-5
  • Periodestanden: 5-2, 2-1, 5-0, 4-2

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (7x), Patrick van Haarlem (4x), Robert van Son en Dennis Brobbel (ieder 2x) en Stefan Kuhlmann (1x).

Deze overwinning betekende niet alleen de zevende van dit seizoen, ook zijn de heren nu al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen met inbegrip van het vorige seizoen. Er werd gedurende deze reeks slechts eenmaal een gelijkspel behaald. Op dit moment staan de heren, als enige ploeg, nog zonder puntverlies bovenaan in de competitie.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 22 november 2014. Dan staat de topper op het programma tussen koploper ZVS en de huidige nummer twee BZC 2 uit Bergambacht in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 17.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.