Derby ’s-Gravendeel tegen Binnenmaas eindigt gelijk

fcbinnenmaas’s-Gravendeel – FC Binnenmaas heeft de uitwedstrijd bij buurman ‘s-Gravendeel niet in winst weten om te zetten. De ploeg van trainer Leo Dekker was over 90 minuten gezien de betere ploeg maar wist zich niet te belonen. Op een redelijk gevuld sportpark De Trekdam was de opkomst spectaculair. Voor de wedstrijd werd oud Binnenmaas speler Harrie Wierda nog door verzorger Bert van Zanten met een mooie herinnering in het zonnetje gezet en ook het vuurwerk mocht er wezen.

Al na 1 minuut kreeg Sjoerd van der Pers een vrije schietkans. Maar zijn harde inzet werd gekeerd door de doelman van de “seuters”. Binnenmaas ging hierna verder met goed spel en drong de tegenstander steeds verder terug. Dit leverde ook kansen op maar inzetten van Danny Mayers, Kevin Kuier en Sjoerd van der Pers misten net de juiste snelheid of precisie om het verschil in score uit te drukken. Na een minuut of twintig sloop er wat onzekerheid in de ploeg waardoor het teveel de lange bal ging spelen en het aankwam op de tweede bal en die werd steeds vaker een prooi voor de thuisclub. Hierdoor kwamen zij steeds vaker bij het doel van Erwin Fortuin. Dit leverde een aantal hoekschoppen op die niet geheel ongevaarlijk waren. Bij een daarvan moest Fortuin redding brengen bij een inzet vanaf vijf meter maar hij redde bekwaam. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Direct na de rust kreeg ‘s Gravendeel de kans om op voorsprong te komen maar doelman Erwin Fortuin redde met de voet in een 1 tegen 1 situatie. FC Binnenmaas was het even kwijt en de thuisploeg rook bloed. Maar meer dan een aantal afstandsschoten en 1 hachelijke situatie na een corner leverde dit niet op. De bezoekers kregen na de wissel Desi Sanderse voor Leutrim Hoxhaj weer de geest en schiep het zich nog drie goede kansen. Eerst was het Kevin Kuier die mooi de diepte in werd gestuurd door Remco van der Stel maar zijn lob ging wel over de keeper maar ook naast de goal. Daarna was het Sjoerd van der Pers die Kevin Kuier bediende. Op snelheid besloot Kuier niet voor eigen succes te gaan maar met een moeilijke actie de bal aan Sjoerd van der Pers te gunnen waar de makkelijkere optie Danny Mayers een betere keus had geweest. Zo ging een 3 tegen 1 situatie jammerlijk verloren. Het laatste moment van de levendige derby was voor de kort leidende scheidsrechter. Kevin kuier draaide handig weg bij Rozendaal en die veegde zijn beide benen onderuit. De op vijf meter afstand staande scheidsrechter zag er niks in en liet onbegrijpelijk voor een groot gedeelte van het publiek doorspelen. Rozendaal gaf na de wedstrijd toe dat dit toch echt een strafschop was. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het einde en was er geen winnaar.

Beide ploegen blijven hierdoor op 12 punten staan en kunnen hierdoor niet aansluiten bij de bovenste helft van de grote middenmoot