NSVV sluit aan bij de kopgroep

0
191

dsc_1910NUMANSDORP – De ploegen boven NSVV moesten vandaag tegen elkaar. Dit zijn Groote Lindt en SSS. Door de winst van NSVV en SSS is de aansluiting met Groote Lindt gevonden. Deze drie ploegen gaan nu de strijd met elkaar aan om de nummer twee positie achter Feyenoord. Feyenoord, Groote Lindt, SSS en NSVV vormen een duidelijke kopgroep. Het gat tussen de kopgroep en ZBC’97 is vijf punten. De andere ploegen volgen daarna met minimaal negen punten minder dan de kopgroep. Als de kopgroep deze lijn kan doortrekken, dan worden Groote Lindt, SSS en NSVV periode kampioen en Feyenoord algemeen kampioen.

In de laatste competitie wedstrijd scoorde NSVV vijf keer en VVOR zes keer. Van dit scorend vermogen kon het publiek de eerste helft niet genieten. Er werden weinig kansen gecreëerd. De beste kansen waren er in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Ook de kansen bleven in evenwicht. Twee voor NSVV en twee voor VVOR. Na goed inschuiven van Yoeron van der Ree vond hij de vrij staande Erik van Arendonk. Erik van Arendonk zijn schuiver werd gestopt door de VVOR keeper Dennis Seelbach. Daarna waren er twee kansen voor VVOR. Eerst schoot spits Joey Kars voorlangs. Een minuut later gaf hij een mooie steekbal op Rhandy Rademaker. Die kapte de verdediging van NSVV uit, maar NSVV keeper Melvin Kruijthof bleef kalm en pakte zijn lob. De laatste kans voor rust was voor NSVV. Het schot van Robin Verhoeven werd met de voet gestopt door keeper Dennis Seelbach.

Na vijftien minuten spelen in de tweede helft kwam NSVV op voorsprong. Een mooie diepte pas werd opgepikt door Kelvin van der Giesen, die de bal direct vanaf randje zestienmeter gebied in het doel knalde. De grensrechter had echter zijn vlag opgestoken. Volgens hem had Kelvin van der Giesen uit buitenspel positie gehandeld en scheidsrechter van der Hul keurde het doelpunt af. Het bleef daarna een gelijk opgaande wedstrijd met kleine kansen aan beide zijden. Degene die zou scoren, zal waarschijnlijk de winnaar worden. Het werd NSVV. Michel Bol gaf een mooie dieptepas op de goed ingevallen Marco van Daalen. Marco van Daalen haalde de achterlijn en gaf een perfecte harde lage voorzet. De keeper en verdediger van VVOR konden er niet bij. De ingelopen Mitchel Louwerens kon de voorzet daarna bij de tweede paal binnen tikken.

VVOR had nog één kans om op gelijke hoogte te komen. Farouk Djemili schoot van dichtbij op keeper Melvin Kruijthof. De bal caramboleerde van Melvin Kruijthof naar Farouk Djemili en vervolgens weer in de handen van Melvin Kruijthof. Uiteindelijk alweer de zevende overwinning voor NSVV.

NSVV heeft volgende week op papier een makkelijke uitwedstrijd tegen Seolto. Dit is de ploeg met het minst aantal punten in deze competitie. Seolto behaalde tot nu toe nog maar twee punten. Één van de twee gelijke spelen was wel tegen ZBC’97, dit is de ploeg die direct onder NSVV staat. Daarnaast heeft NSVV één keer gelijk gespeeld. Dit was tegen EBOH, die momenteel dertien punten minder heeft dan NSVV. Kortom NSVV zal ook scherp moeten zijn tegen Seolto om de koppositie in de tweede periode te behouden.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Leon Noordam, Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol, Gersom Rozendaal, Jeroen Voshart (7e Robin Verhoeven), Erik van Arendonk (73e Marco van Daalen), Kelvin van der Giesen, Michel Bol, Mitchel Louwerens (89e Gilford Babel)

Ruststand:  0 – 0
Eindstand:  1 – 0


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.