Strijen met lege handen tegen Oude Maas

Strijen-met-bal-PDF1STRIJEN – De voor de Strijense kanaries belangrijke wedstrijd voor lijfsbehoud in de 2e klasse is wederom negatief geeindigd en aangezien concurrent Wieldrecht haar wedstrijd tegen Spirit wel won staat Strijen nu met 7 punten uit 10 wedstrijden op de voorlaatste plaats, met een achterstand van 2 punten op Spirit, 3 punten op Wieldrecht en 4 punten op Botlek.

Tot aan de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en gaf de 1-1 stand een duidelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen . Oude Maas kwam in de 7e minuut op voorsprong toen Darragh Zondervan vrij op mocht rukken en keeper Sem Kerkhof verschalken, maar 2 minuten later was de stand alweer gelijk toen Sven Post de door keeper Jacob van der Belt gestopte inzet van Jan Jaspers in de rebound tot doelpunt promoveerde.

Na de rust kreeg Jan Jaspers een uitgelezen kans Strijen op voorsprong te brengen, maar de ervaren keeper van der Belt redde knap. In de aansluitende minuut kreeg Strijen een grote domper te verwerken toen een te zachte terugspeelbal van Stephan Baay onderschept werd door de snelle Wilson van Klooster, die na keeper Sem Kerkhof omspeeld te hebben Oude Maas op een 1-2 voorsprong zette en in de 52e minuut verzilverde dezelfde speler een strafschop, nadat een voorzet van Remon van Prooijen tegen de hand van Jordi van Marion caramboleerde en scheidsrechter Scherpenhuyzen  hiervoor een penalty toekende.  Strijen probeerde nog de bakens te verzetten maar toen Darragh Zondervan in de 76e minuut de 1-4 scoorde was de wedstrijd beslist en stond Strijen wederom met lege handen.