FC Binnenmaas onderuit tegen IJVV de Zwervers

6 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – FC Binnenmaas had vandaag opnieuw een mogelijkheid om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te halen. Om deze 3 punten te behalen moesten ze wel de bezoekers IJVV de Zwervers verslaan.

Na een matige start van beide ploegen en weinig kansen was het FC Binnenmaas die dan toch op voorsprong kwam. In de 14e minuut gaf Desi Sanderse een fantastische diepe bal van achteruit op Kevin Kuijer. Hierdoor kon Kevin alleen af op de doelman en het is in middels wel bekend dat, als hij 1 op 1 naar de doelman gaat, dan voor 95% een zeker doelpunt is, 1-0.Na de 1-0 begonnen er wat meer mogelijkheden en kansjes te komen van beide ploegen.In de 17e minuut wat het de aanvaller van IJVV de Zwervers die werd aangespeeld rond het 16 metergebied en op doel kon schieten, maar zijn schot ging gelukkig over.
De wedstrijd bleef erg rommelig, beide ploegen speelde erg slordig en hadden veel balverlies.In de 35e minuut kreeg Leon van der Stel een gele kaart na een overtreding aan de rechterkant van zijn eigen 16 meter gebied. Hierdoor was er eindelijk weer een echte kans in deze wedstrijd alleen wel in het nadeel van FC Binnenmaas.En het was een gevaarlijke vrije trap waar Binnenmaas goed wegkwam, nadat de bal eerst opzij werd gelegd werd deze net naast het doel geschoten.2 minuten later was het FC Binnenmaas met een aanval, Leutrim Hoxhaj die de achterlijn had gehaald wist een goede voorzet te geven op Johnny Maijers die helemaal vrij binnen kon koppen en zo de stand op 2-0 te zetten.Dit zou natuurlijk de ideale ruststand zijn om dan in de 2e helft de wedstrijd te beslissen. Toch gaf Leo Dekker aan de zijkant aan dat er echt nog wel 1 of 2 keer gescoord moest worden om deze wedstrijd te winnen, een bijzondere uitspraak als je 2-0 voorstaat.Waar FC Binnenmaas al met gedachte in de rust was en hierdoor opslag van rust een bal verspilde op het middenveld kon IJVV de Zwervers nog 1 keer aanzetten. De bal werd via de rechterkant hoog ingebracht en kon door de spits binnen worden gekopt en was de ruststand 2-1 i.p.v. 2-0.

Leo Dekker had in de rust ingegrepen en Kevin Kuijer was achter gebleven in de kleedkamer, voor hem in de plaats kwam Sander de Heus.Na een aantal kansjes van beide elftallen was het FC Binnenmaas in de 57e minuut met een grote kans en dus een mogelijkheid op de 3-1. Danny Maijers kon alleen af op de doelman van IJVV de Zwervers, maar zijn schot werd gestopt. 4 minuten later wat het de IJVV de Zwervers die een vrije trap kreeg op zo’n 20 meter voor het doel van FC Binnenmaas. Deze vrije trap werd uitstekend binnen geschoten in de rechterkruising en zo was de stand weer gelijk.Natuurlijk kwam er bij IJVV de Zwervers meer geloof in en natuurlijk gingen de kopjes bij FC Binnenmaas hangen.Bij FC Binnenmaas ging het steeds minder goed en bij IJVV de Zwervers ging alles gemakkelijker en het was dan ook niet meer de vraag of de 2-3 gemaakt zou worden, maar wanneer deze gemaakt zou worden. Dit gebeurde dan ook in de 68e minuut, de spits van IJVV de Zwervers kon alleen af op Erwin Fortuin, zijn schot ging onderkant lat, maar er stond een medespeler klaar om toch de 2-3 binnen te schieten.

In de minuten daarna gebeurde er eigenlijk niet veel meer, FC Binnenmaas kwam niet meer tot aanvallen toe en IJVV de Zwervers vond het zo wel prima en de uitslag was dus dan ook 2-3.
Helaas is het FC Binnenmaas niet gelukt om de 3 punten in eigenhuis te houden, volgende week zullen ze anders moeten voetballen, want dan gaan ze op bezoek bij NSVV.Zo raar was de opmerking van Leo Dekker dan toch niet toen hij bij een voorsprong van 2-0 zei dat we nog wel 1 of 2 keer moesten scoren. Noem het geluk, ervaring of kennis, ik noem het ervaring en kennis (maar goed ik moet ook nog een tijdje met hem samen werken).

Opstelling: Erwin Fortuin, Leon van der Stel, David Engels, Richard van der Wilt, Charlie de Graaf, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Sjoerd van der Pers, Leutrim Hoxhaj, Danny Maijers en Kevin Kuijer.

Wissels : Sander de Heus, Mike Post, Jim van Eck en Rob Verbaas